Hlavní obsah

Havlát po operaci věří, že na play off NHL bude připravený

SAN JOSE

Český útočník Martin Havlát, jenž se zotavuje po operaci podkolení šlachy, by se měl vrátit mezi mantinely NHL před startem play-off a věří, že na vyřazovací boje bude připravený v plné síle. Zranění se prý hojí dobře a rehabilitace probíhá podle plánu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Havlát na tréninku hokejové reprezentace

Článek

"Před pár dny jsem odložil berle a chodím už jen s pomocí hole. Každým dnem se to lepší a lepší," řekl Havlát listu Ottawa Sun. "Mým jediným cílem je uzdravit se. Týmu to šlape a já chci být v pořádku na play off. Snad se uzdravím ještě dřív, abych se na něj mohl dobře připravit," pokračoval Havlát.

Mladoboleslavský rodák ke svému zranění přišel bizarním způsobem. Při rutinním střídání se mu zachytila noha na střídačce. Druhá při došlapu na led nevydržela při nešikovném pohybu zátěž.

"Takovéhle zranění se jen tak člověku nestává. Naštěstí to není tak vážné jako moje dlouhodobé problémy s rameny, které mě vždy vyřadily na většinu sezóny," připomněl Havlát jiné trable, které jej pronásledují po celou kariéru.

"Táta se na sebe musí zlobit"

"Opravdu nevím, jak bych si ještě mohl přivodit zranění. Jako malého mě trénoval táta. Asi mě zapomněl naučit, jak se přeskakuje mantinel. Teď se na sebe musí zlobit," řekl se smíchem třicetiletý hokejista.

Bývalý hráč Ottawy, Chicaga a Minnestoty, z které před sezonou putoval do San Jose výměnou za hvězdného Kanaďana Danyho Heatleyho, v novém působišti nezačal zrovna nejlépe. Do zranění stihl zaznamenat v 26 zápasech 15 bodů za dvě branky a třináct přihrávek.

"Začátek ročníku jsem neměl nejlepší, ale to už je u mě, bohužel, taková klasika. Mně vždycky lépe vycházela druhá část sezony," řekl mistr světa z roku 2000. "Navíc jsem taky v novém týmu, takže chvíli trvá, než si se spoluhráči sedneme. Doufám, že v play off se opět zvednu," přál si Havlát.

Ve své kariéře vinou zdravotních problémů ještě nikdy neodehrál celý ročník bez vynechaného zápasu. "Člověk musí během kariéry překonat pár překážek a zranění k nim bohužel patři," konstatoval juniorský mistr světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články