Hlavní obsah

Jágr po zranění třísel zřejmě nastoupí až po Utkání hvězd

Český hokejový útočník Jaromír Jágr z Philadelphie, který si v sobotní utkání na ledě New Jersey obnovil zranění třísel, by měl podle deníku Philadelphia Inquirer vynechat příští dva zápasy a vrátit se do hry až po pauze pro Utkání hvězd. Devětatřicetiletý nejproduktivnější Evropan historie NHL tak vynechá nedělníní duel s Bostonem a úterní zápas na ledě Floridy. Další utkání pak čeká Philadelphii až v úterý 31. ledna proti Winnipegu.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie

Článek

Souboj nejproduktivnějšího Čecha v dějinách slavné soutěže s druhým v pořadí Patrikem Eliášem, aktuálním lídrem kanadského bodování mezi tuzemskými hráči v sezóně, se v sobotu v Prudential Center prakticky nekonal. Jágr stihl jen čtyři střídání a strávil na ledě tři minuty a 12 vteřin. Za jeho zranění prý může velmi špatný led.

"Když je tak měkký led, tak hrany bruslí nemají skluz. Je to velký nápor na třísla a na nohy," prohlásil po utkání Jágr, který má problémy s třísly opakovaně. Čtyři zápasy kvůli tomu vynechal na přelomu listopadu a prosince, pak se znovu zranil 2. ledna při v duelu Winter Classic pod širým nebem proti New Yorku Rangers a následně chyběl také ve dvou duelech. Jágr si v této sezoně, v které se vrátil do NHL po třech letech v KHL v dresu Omsku, připsal ve 40 zápasech 34 bodů za 12 branek a 22 asistencí.

Philadelphia bude k pauze pro Utkání hvězd, které se uskuteční příští víkend v Ottawě, vzhlížet. V zápase proti New Jersey se totiž zranil také Zac Rinaldo a hlavně utrpěl otřes mozku další z lídrů ofenzivy Daniel Briere, který bude mimo hru nespecifikovanou dobu. Je už šestým hráčem Flyers po Chrisi Prongerovi, Braydenu Schennovi, Mattu Readovi, Claudeu Girouxovi a Jamesi van Riemsdykovi, jenž v této sezóně otřes mozku utrpěl.

Reklama

Související témata: