Hlavní obsah

Trenér Minnesoty Yeo nechal Židlického proti Dallasu na tribuně

ST.PAUL
Aktualizováno

Hokejisté Minnesoty si v sobotu proti Dallasu (5:2) připsali v NHL teprve třetí výhru za posledních osmnáct zápasů, ale český obránce Marek Židlický u toho chyběl. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005, který je s příjmem čtyři milióny dolarů nejlépe placeným bekem Wild, zůstal vůbec poprvé během svého působení v Minnesotě jen mezi náhradníky.

Foto: Eric Miller, Reuters

Obránce Minnesoty Marek Židlický (vlevo) se v sobotu do sestavy týmu nevešel.

Článek

"Kdyby hrál tak dobře, jak může, byli bychom lepší," řekl deníku Pioneer Press trenér Minnesoty Mike Yeo. "Dlouhou dobu se nám nedařilo. Nebudeme tak dobří, jak bychom mohli být, do té doby, než každý začne hrát tak, jak může. Marek má potenciál být opravdu skvělý," doplnil kouč. Přál by si prý, aby se Židlický k situaci postavil správným způsobem a vrátil se zpátky do zápasů v lepší formě.

Židlický, který v této sezóně nasbíral ve 34 zápasech 11 asistencí, se nechtěl s médii o vyřazení ze sestavy bavit. V této sezoně bývalý hráč Nashvillu přišel na přelomu listopadu a prosince o 13 utkání kvůli otřesu mozku. V NHL má na kontě celkem 541 utkání a 295 bodů za 60 gólů a 235 přihrávek. Ve 14 duelech play off přidal šest nahrávek.

Reklama

Související témata: