Hlavní obsah

Michálek si zahraje Utkání hvězd NHL v Alfredssonově týmu

Jediný český účastník nedělního Utkání hvězd NHL Milan Michálek si zahraje v týmu svého spoluhráče z Ottawy Daniela Alfredssona. Švédský útočník si ho při čtvrtečním draftu vybral do svého mužstva spolu s dalšími dvěma hráči Senators Erikem Karlssonem a Jasonem Spezzou. Víkendovou exhibici hostí právě kanadská metropole.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Milan Michálek (uprostřed) se spoluhráči z Ottawy

Článek

Tímto způsobem se určovalo složení týmů tradiční exhibice teprve podruhé. Jedničkou draftu se stal ruský útočník Pavel Dacjuk z Detroitu, kterého si vybral do svého mužstva slovenský obránce Zdeno Chára. Kapitán úřadujících šampionů Stanleyova poháru z Bostonu získal právo první volby díky tomu, že vyhrál nad Alfredssonem los pukem.

Také Chára vsadil na kolegy z Bostonu a sáhl po brankáři Timu Thomasovi a útočníkovi Tyleru Seguinovi. Do týmu si vzal rovněž krajany Mariána Hossu z Chicaga a Mariána Gáboríka z New York Rangers.

Jako poslední z 38 hráčů zbyl na draftu útočník San Jose Logan Couture. Jako cenu útěchy pro "nechtěného" dostal auto a šek na 20.000 dolarů, který věnuje charitě podle své volby.

Složení týmů pro Utkání hvězd NHL:
Chárův tým:
Brankáři: Tim Thomas (Boston), Carey Price (Montreal), Jimmy Howard (Detroit),
obránci: Zdeno Chára (Boston), Kimmo Timonen (Philadelphia), Ryan Suter (Nashville), Brian Campbell (Florida), Dion Phaneuf (Toronto), Dennis Wideman (Washington),
útočníci: Joffrey Lupul a Phil Kessel (oba Toronto), Pavel Dacjuk (Detroit), Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Marián Hossa a Patrick Kane (oba Chicago), Corey Perry (Anaheim), Jarome Iginla (Calgary), Marián Gáborík (NY Rangers), Jordan Eberle (Edmonton), Tyler Seguin (Boston), Jamie Benn (Dallas),
nováčci: Luke Adam (Buffalo), Raphael Diaz (Montreal), Colin Greening (Ottawa), Cody Hodgson (Vancouver), Ryan Johansen (Columbus) a Gabriel Landeskog (Colorado).
Alfredssonův tým:
Brankáři: Henrik Lundqvist (NY Rangers), Jonathan Quick (Los Angeles), Brian Elliott (St. Louis),
obránci: Erik Karlsson (Ottawa), Kris Letang (Pittsburgh), Shea Weber (Nashville), Dan Girardi (NY Rangers), Keith Yandle (Phoenix), Alex Edler (Vancouver),
útočníci: Daniel Alfredsson, Jason Spezza a Milan Michálek (všichni Ottawa), Claude Giroux (Philadelphia), Steven Stamkos (Tampa Bay), Daniel Sedin a Henrik Sedin (oba Vancouver), James Neal (Pittsburgh), John Tavares (NY Islanders), Scott Hartnell (Philadelphia), Jason Pominville (Buffalo), Logan Couture (San Jose),
nováčci: Sean Couturier a Matt Read (oba Philadelphia), Justin Faulk (Carolina), Carl Hagelin (NY Rangers), Nick Johnson (Minnesota), Craig Smith (Nashville).

Reklama