Hlavní obsah

Crosby měl zlomené dva obratle, tvrdí jeho agent

LOS ANGELES

Kanadský hokejista Sidney Crosby utrpěl při prosincovém střetu s Davidem Krejčím z Bostonu podle zámořských médií nejen otřes mozku, ale také vážné zranění krční páteře. Kapitán Pittsburghu měl podle sobotního vyjádření svého agenta Pata Brissona pravděpodobně zlomené dva obratle, mohlo však jít už o následek staršího zranění. Podle klubu je nyní Crosbyho krk už opět zcela v pořádku a slavnému hráči nehrozí žádné nebezpečí.

Foto: Dave Denoma, Reuters

Sidney Crosby - neskončí jeho kariéra předčasně?

Článek

Crosby se od 5. prosince znovu potýká s příznaky otřesu mozku, které ho předtím připravily o deset měsíců hokeje. Po návratu do NHL odehrál hvězdný Kanaďan osm zápasů, v nichž si připsal 12 bodů, ale po utkání s Bostonem musel na marodku znovu.

V tomto týdnu ho v Los Angeles vyšetřil neurolog Robert Bray a testy přinesly nečekané zjištění. Anomálie na prvním a druhém krčním obratli mohly být podle Brissona způsobeny frakturami. Agent nicméně připustil, že není jisté, zda pocházejí ze srážky s Krejčím, nebo už z dřívější doby.

"Podle diagnózy doktora Braye utrpěl Sidney Crosby vedle otřesu mozku i zranění krku, které je nyní už zcela zahojené. Tato zjištění ještě v příštích dnech ověří nezávislý specialista," uvedl klub v prohlášení. Původně přitom testy otřes mozku nepotvrdily.

Sám Crosby už před dvěma týdny začal opět trénovat na ledě a věří, že se ještě v této sezóně do NHL znovu vrátí.

Reklama

Související témata: