Hlavní obsah

Chárův tým vrátil v Utkání hvězd úder. Michálek prohrál, ale byl vidět

OTTAWA

V Utkání hvězd hokejové NHL vrátil v neděli tým bostonského Zdena Cháry úder Ottawanům Daniela Alfredssona, když po sobotní prohře v dovednostních soutěží udolal výběr Senátorů 12:9. Za poražené nastoupil jako jediný český zástupce v exhibičním utkání Milan Michálek, kterého fanoušci vybrali už do základní sestavy. A byl vidět, jednu branku dal a na druhou asistoval.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

V dresu poražených si připsal gól a asistenci Milan Michálek (vlevo).

Článek

Partu okolo kapitána Bostonu táhli za vítězstvím slovenští hokejisté. Útočník Marián Gáborík z New Yorku Rangers si připsal čtyři body za tři branky a jednu asistenci, díky čemuž získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče. Tři body za jednu trefu a dvě přihrávky zaznamenal Marián Hossa a skóroval i Chára.

Zaplněná hala Scotiabank Place měla o svém favoritovi jasno, protože kapitán Senators Alfredsson při čtvrtečním draftu získal všechny své klubové spoluhráče - Michálka, dalšího útočníka Jasona Spezzu a beka Erika Karlssona.

Gáborikův střelecký večer

Povedený nástup do exhibice měl ale Chárův tým. První trefy se fanoušci dočkali v páté minutě, když po kombinaci s Dacjukem překonal Lundqvista Gáborík a načal tak svůj střelecký večer. Po trefě Malkina následně po polovině úvodního dějství zvýšila hvězda New Yorku Rangers svou druhou trefou i na 3:0.

Alfredssonův výběr ale během tří minut a 13 vteřin smazal ztrátu. U prvního přesného zásahu 'domácích' asistoval Spezzovi i Michálek. Pak po krásné kombinaci Letanga a Hartnella dorážel Henrik Sedin a trefil se i Tavares. Po faulu Phaneufa na Stamkose bylo nařízeno trestné střílení, ale nejlepší střelec NHL na Howarda po efektní otočce bekhendem nevyzrál.

V úvodu druhé části šel opět do trháku Chárův týmu. V čase 21:23 dovršil hattrick po další spolupráci s krajanem Hossou Gáborík, gólmana Quicka pak překonal i Lupul. Alfredssonův výběr následně opět zavelel ke stíhací jízdě, kterou odstartoval Pominville.

Pak přišly chvíle kapitána. Nejdříve sklízel po vydařeném sólu v 35. minutě Alfredsson ovace, když mu fanoušci aplaudovali vestoje. Za 91 vteřin dorážkou do odkryté branky znovu rozvášnila legenda Senators tribuny a poslala tak svůj tým dokonce do vedení. I druhá část ale skončila shodně 3:3, když skóroval Kane.

I ve třetí části měl první slovo Chárův tým - levý horní roh Elliottovy branky vymetl Kessel. V 46. minutě se zapsal mezi střelce i Michálek, jehož uvolnil zpoza branky Tavares a český kanonýr u levé tyče pohodlně srovnal na 7:7. Alfredssonův tým stále ztrácel. Na Iginlovu trefu ještě odpověděl Giroux, ale pak už nabral rozhodující ztrátu.

Po efektní otočce zmátl beka Karlssona Hossa a bekhendem překonal Elliotta, vzápětí Gáboríkovu výzvu proměnil Chára a na 11:8 zvyšoval Perry. Alfredsson ve spolupráci s Henrikem a zakončujícím Danielem Sedinovými ještě vykřesal naději na zvrat, ale na druhé straně se trefil Lupul a gólman Thomas už za svá záda puk nepustil. Opora Bostonu si připsala v závěrečné části 18 zákroků a vylepšila svůj rekord vítězstvím i ve čtvrtém startu v All Star Game.

Utkání hvězd NHL v Ottawě:
Tým Alfredsson - Tým Chára 9:12 (3:3, 3:3, 3:6)
Branky a nahrávky:
11. Spezza (Girardi, M. Michálek), 13. H. Sedin (Hartnell, Letang), 14. Tavares (Pominville, Yandle), 28. Pominville (Neal, Stamkos), 35. Alfredsson, 37. Alfredsson (D. Sedin, H. Sedin), 46. M. Michálek (Tavares, Spezza), 50. Giroux (Hartnell, Couture), 55. D. Sedin (H. Sedin, Alfredsson) - 5. Gáborík (Dacjuk), 6. Malkin (Iginla), 11. Gáborík (Hossa, Suter), 22. Gáborík (Hossa, Dacjuk), 24. Lupul (Kessel), 39. P. Kane (Eberle), 45. Kessel (Campbell), 48. Iginla (Malkin, Perry), 53. Hossa (Dacjuk), 53. Chára (Gáborík), 54. Perry (Iginla, Wideman), 56. Lupul (Seguin, Kessel). Rozhodčí: Peel, Furlatt - Kovachik, Amell. Diváci: 20.510.
Sestavy:
Tým Alfredsson:
Lundqvist (21. Quick, 41. Elliott) - Letang, Karlsson, Weber, Yandle, Girardi, Edler - Alfredsson, Spezza, M. Michálek - Stamkos, Giroux, Couture - Hartnell, H. Sedin, D. Sedin - Pominville, Tavares, Neal. Trenéři: Claude Julien, Doug Houda, Doug Jarvis a Geoff Ward.
Tým Chára:
Howard (21. Price, 41. Thomas) - Chára, Campbell, Phaneuf, Wideman, Timonen, Suter - Gáborík, Dacjuk, Hossa - Perry, Malkin, Iginla - Lupul, Seguin, Kessel - Eberle, P. Kane, Benn. Trenéři: John Tortorella a Todd McLellan.

Reklama