Hlavní obsah

NHL zvažuje další zápasy v Evropě. Ukáže se Philadelphia s Jágrem v Kladně?

PRAHA

Před sezónou 2011/12 se v Evropě představily čtyři kluby NHL, o rok dříve jich bylo dokonce šest. Slavná hokejová soutěž zvažuje, že by své vyslance poslala na starý kontinent i před ročníkem následujícím. Rozvíjí se řada spekulací a možností, záležet ovšem bude na vstřícnosti klubů NHL a finančních možnostech evropských pořadatelů. A to může být v době ekonomické krize potíž.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Jaromír Jágr na střídačce Philadelphia Flyers

Článek

Přesto se v zámoří odvíjí několik spekulací o tom, kdo by mohl z NHL do Evropy přijet a s kým by mohl hrát. Například komentátor serveru gcobb.com z Philadelphie rozvíjí úvahy o tom, zda by do Evropy mohli zavítat hokejisté Flyers. Podle něj by to bylo dobré k propagaci týmu a rovnou nabízí možnosti, s kým by se mohli utkat.

Nejlepší by prý bylo, kdyby se Flyers utkali s týmy, ke kterým mají vztah současní nebo bývalí hráči klubu pocházející z Evropy. Nabízí proto například švédský AIK, kde kdysi chytal slavný brankář Pelle Lindbergh, nebo ruský Novokuzněck, který pro změnu vychoval gólmana Bobrovského.

Jako skvělý soupeř by byl pro Philadelphii i finský tým Kalpa Kuopio, odkud pochází obránce Kimmo Timmonen. Ten je dokonce spolumajitelem finského klubu a ke koupi podílu dokonce přesvědčil i svého spoluhráče Scotta Hartnella.

Jasně nejlepší volba by však podle gcobb.com byla, kdyby se Flyers utkali v exhibičním zápase s českým Kladnem. Jeho majitelem je přece Jaromír Jágr a vychovali zde i Jakuba Voráčka, české opory současného týmu Philadelphie. Navíc to vypadá, že by oba mohli za klub hrát i v příští sezóně, takže Kladno by jako soupeř byla jasná volba.

Ukáží se kluby NHL v Rusku?

Už v srpnu a září by se mohly některé týmy NHL představit v Rusku. Tvrdí to alespoň prezident Kontinentální ligy (KHL) Alexandr Medveděv. "Máme v plánu 5-7 utkání, momentálně jednáme s vlastníky klubů, které patří mezi ty nejlepší v NHL," chvástal se před pár dny po Utkání hvězd KHL.

Vedení NHL ovšem žádná jednání nepotvrdilo a k zápasům v Rusku se staví hodně rezervovaně. Údajně za to může zápas Caroliny v Petrohradu před dvěma lety, se kterým nebyli zástupci NHL příliš spokojeni. A před rokem krachla i jednání o příjezdu Washingtonu s hvězdným Ovečkinem do Ruska.

Reklama

Související témata: