Hlavní obsah

Boston gólmana Thomase po aféře s Bílým domem nevymění

BOSTON

Vedení hokejového klubu Boston Bruins rozhodně popřelo spekulace o možné výměně o brankářské jedničky Tima Thomase. Dohady o odchodu hrdiny loňského play-off NHL se vyrojily poté, co Thomas odmítl tradiční návštěvu vítězů Stanley Cupu v Bílém domě, protože nesouhlasí s politikou prezidenta Baracka Obamy.

Foto: Larry Downing, Reuters

Hokejisté Bostonu u prezidenta USA, vlevo Tomáš Kaberle. Brankář Tim Thomas účast na setkání odmítl.

Článek

"Jako každý Američan má právo říct svůj vlastní názor. Nemusím plně souhlasit s jeho politickými názory, ale to přeci neznamená, že by kvůli tomu měl odejít. Tim je skvělý brankář a pro nás je hlavní, že svoji práci dělá na vysoké úrovni," uvedl majitel Bruins Jeremy Jacobs.

Úvahy o Thomasově výměně byly založeny i na hokejových důvodech, neboť zkušený brankář dlouhodobě brzdí kariéru jednoho z nejlepších mladých gólmanů v NHL Tuuky Raska. Tomu běží poslední rok nováčkovského kontraktu a předpokládá se, že jej Boston bude chtít udržet i za cenu výrazného navýšení platu.

Během víkendového Utkání All Star se o služby loňského držitele Vezinovy trofeje přihlásilo například Chicago, které není spokojeno s brankařskou dvojicí Coreyem Crawfordem a Rayem Emerym. Dozvědělo se však, že Thomas není k mání. "Nemáme v plánu Tima nikam nabízet. O jeho výměně jsme s nikým nejednali a nic na tom nechceme měnit," řekl generální manažer Bruins Peter Chiarelli.

Reklama

Související témata: