Hlavní obsah

VIDEO: Pavelcovi pomohla přestávka, Jágr si na něj v nájezdu nepřišel

PHILADELPHIA

Český brankář Ondřej Pavelec byl hrdinou hokejistů Winnipegu při vítězství v NHL na ledě Philadelphie. V první třetině sice nestačil na dorážku v přesilové hře, ale poté už za svá záda nepustil jedinou střelu a jeho tým vyhrál 2:1. Nikdo si na něj nepřišel ani v závěrečných samostatných nájezdech včetně Jaromíra Jágra, jenž hrál první zápas po potížích s třísly.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr během zápasu ve Winnipegu

Článek

Jágra problémy s třísly vyřadily na dva zápasy a tentokrát začal netradičně v útoku s Readem a Schennem. Druhému jmenovanému pak v přesilové hře přihrál na jediný gól Philadelphie. Až během třetí třetiny se přesunul k tradičním parťákům Hartnellovi a Girouxovi a hned si jejich řada vytvořila několik slibných příležitostí.

"Asi pro mě bylo lepší začít v jiné řadě, dostával jsem se do zápasu pomaleji," uznal po zápase český útočník. "Nebyl to moc hezký zápas, ale po pauze se to dalo čekat," uznal Jágr. Trenér Peter Laviolette se prý na své hráče zlobil už po první třetině, během které vystřelili jen šestkrát na branku. "Během první přestávky byl trenér pěkně naštvaný. Nedivím se mu," poznamenal podle ČTK Jágr.

Sám mohl skórovat v polovině zápasu, ale jeho ránu zastavilo břevno. Králem večera pak byl brankář Winnipegu Ondřej Pavelec. Zneškodnil velkou šanci Hartnella a při nájezdech vychytal kromě Jágrovy střely zápěstím i pokus Girouxe. Jediným úspěšným střelcem byl v nájezdech hostující Bryan Little.

Pavelcovi pomohla přestávka

"Hodně mi pomohly ty dny volna, užil jsem si přestávku," vykládal po zápase Pavelec, jenž přestávku pro Utkání hvězd strávil v klidu. "Během sezóny si moc volna neužijete - jsou pořád zápasy a tréninky. Proto je důležité si případný odpočinek mimo led dobře rozvrhnout. Starám se o trochu víc o své tělo," dodal.

V letošní sezóně český gólman nenastoupil do branky Winnipegu jen v devíti případech z 51 utkání. "Mám rád, když mohu hrát hodně zápasů. Necítím se nijak unavený a už se těším na další utkání," tvrdí Pavelec, jehož maximem v NHL je 58 startů, které nasbíral během loňského ročníku v Atlantě.

Flyers doma neporazili tým z Winnipegu už 16 let. "Nevím, čím to je. Samozřejmě děláme chyby, ale naše příprava se neliší od jiných zápasů," kroutil hlavou Laviolette.

Reklama

Související témata: