Hlavní obsah

VIDEO: NHL jako za Gretzkého. Gagner z Edmontonu válel a získal 8 bodů!

Nevídané, všichni propukli v úžas. Sam Gagner se zapsal do dějin NHL. Útočník Edmontonu si připsal v zápase proti Chicagu osm bodů! Čtyři góly vstřelil, na čtyři přihrál. Edmonton nakonec vyhrál 8:4. Nebo také Gagner - Chicago 8:4. Dvaadvacetiletý Kanaďan je jedenáctým hráčem NHL, který dosáhl v utkání na osm bodů a zařadil se k legendám jako byl Wayne Gretzky. Ten devět sezón zářil právě v dresu Oilers, této hranice dosáhl dokonce dvakrát.

Foto: John Ulan, ČTK/AP

Sam Gagner z Edmontonu si proti Chicagu s chutí zastřílel.

Článek

"Myslím, že to je jen situace, kdy já mohu mít své jméno vedle nich. Je to opravdu čest, že mohu být uveden tento večer v této skupině, i když je to jen pro tento večer,“ byl šťastný Gagner, který odpovídal na otázku, že se ocitl na sezamu hráčů Edmontonu jako byli Gretzky a Coffey. Přiřadil se k nim a jeho bodový apetit připomněl utkání z minulého století.

Gagner odehrál 17 minut a 28 sekund. V zahajovací třetině se do bodových statistik ještě nezapsal, ale od druhé části začal jeho večer. V prostřední dvacetiminutovce si přispal jeden gól a dvě asistence. Nikdo v tu chvíli ale ještě nepomyslel, co se stane po příchodu po druhé přestávce. Poté se rozparádil, slavil hattrick ve třetí části a navrch přidal dvě přihrávky. Najít největší hvězdu tohoto zápasu nebylo opravdu složité.

Hrdina Edmontonu Sam Gagner (uprostřed) ve veselém hovoru na střídačce se spoluhráči z útoku Jordanem Eberlem (vlevo) a Taylorem Hallem.foto: Reuters/Dan Riedlhuber

Před zápasem s Chicagem měl Kanaďan na kontě dvaadvacet bodů v této sezóně - 5+17. Jeden zápas a má ve statistikách 9+21. „Nechtěl jsem přestat, chtěl jsem to dále zkoušet. Má lajna pro mě udělala hodně, odvedla skvělou práci. Při úrovni NHL to je něco, co vlastně ani nechápu. Ani nevím, jak na toto reagovat,“ přiznal hráč, který se dostal hned do centra pozornosti.

„Je to skvělý pocit,“ opakoval Gagner, který na čtyři góly potřeboval šest střel. "Pokaždé, když jsem se dotkl puku, měl jsem bod,“ smál se.

Rekord NHL drží Darryl Sittler, který v jednom zápase zaznamenal deset bodů. V utkání Toronta proti Bostonu 7. února 1976 vstřelil šest gólů a na čtyři přihrál.

Reklama

Související témata: