Hlavní obsah

Eliáš si pochvaloval obrat proti Montrealu, k němuž přispěl bodem

NEWARK

Hokejisté New Jersey otočili čtyřmi góly čtvrteční zápas proti Montrealu i za přispění Patrika Eliáše, nejproduktivnější Čech v této sezóně NHL si při výhře 5:3 připsal asistenci u rozdílové branky. Devils, kteří ve 34. minutě prohrávali 1:3, si připsali další důležité vítězství po Utkání hvězd. Eliáš zaznamenal už čtrnáctý bod za posledních 11 zápasů.

Foto: Mike Groll, ČTK/AP

Patrik Eliáš (vlevo) oslavuje se spoluhráči z New Jersey.

Článek

"Jsou to pro nás nesmírně důležité body. Montreal neprožívá zrovna povedenou sezonu, proto každé jejich utkání je jako boj o play-off," radoval se Eliáš.

Nabuzení hosté do zápasu vstoupili s velkým nasazením a po deseti minutách vedli už o dvě branky. "My jsme neměli dobrý start, začali jsme hrozně vlažně a soupeř nás zaslouženě potrestal. Naštěstí jsme dokázali na jejich druhou branku rychle odpovědět, to bylo důležité," pochvaloval si pětatřicetiletý útočník.

Devils nastoupili do třetího dějství v pozměněné sestavě a ta otočila vývoj zápasu. "Třetí třetiny nám letos proti Montrealu vycházejí. Už v zápasech v Bell Centre jsme dokázali zvládnout závěrečnou část a dnes to vyšlo podruhé. Trenér udělal nějaké změny ve složení útočných řad a přineslo to své ovoce. Je pro nás opravdu důležité, že jsme poněkolikáté v sezóně obrátili nepříznivý stav," uvedl rodák z Třebíče.

Eliáš se představil v zápase i v netradiční roli, když nejprve tvrdě poslal hostujícího Mika Blundena obličejem na hrazení a pak sehrál úlohu mstitele a za brankou čistě srazil P.K. Subbana na mantinel. Subban pár minut předtím "sestřelil" vycházející hvězdu Devils Adama Larssona, jenž se do utkání už nevrátil.

"Rozhodně nepatřím k tvrdě hrajícím útočníkům. V tom prvním případě to bylo trochu nešikovné a po právu jsem dostal dvouminutový trest. Ten druhý případ, ty bylo čisté dohrání soupeře. Nic víc bych v tom nehledal," uvedl Eliáš. Vedení NHL ho dnes za zákrok na Blundena dodatečně potrestalo pokutou 2500 dolarů.

Reklama

Související témata: