Hlavní obsah

Hanzal dvěma góly zařídil výhru Phoenixu

Hokejový útočník Martin Hanzal se v pondělním utkání NHL zasloužil dvěma góly o výhru Phoenixu nad Detroitem 3:1. Hanzal ve 27. minutě zvyšoval trefou v přesilové hře vedení Kojotů na 2:0, v poslední minutě pak uzavřel skóre střelou do prázdné branky při power-play Red Wings.

Foto: Bret Hartman, ČTK/AP

Češi ve službách Phoenixu - úspěšný střelec Martin Hanzal, vpravo asistent Radim Vrbata

Článek

Čtyřiadvacetiletý rodák z Písku, který po Vánocích kvůli otřesu mozku měsíc nehrál, tak navázal na sobotní zápas, kdy gólem a asistencí přispěl k výhře nad San Jose. Zároveň bodoval už ve třech zápasech v řadě, v nichž dohromady zaznamenal 3 góly a 3 asistence.

"Když jsem nemohl hrát a musel na zápasy jenom koukat, bylo to hrozně frustrující," řekl Hanzal. "Teď mám zase konečně šanci pomáhat týmu. Jsem zdravý a připravený být lídrem mužstva," dodal.

Kojoti porazili Detroit po sedmi prohrách ve vzájemných zápasech v řadě a v tabulce Západní konference je dělí už jen dva body od osmého postupového místa, které patří Minnesotě. "Bylo těžké najít způsob, jak porazit tenhle tým, ale povedlo se. Chceme-li postoupit do play off, musíme prostě porážet nejlepší mužstva v lize," poznamenal brankář Mike Smith, který přispěl k vítězství 30 zákroky.

Třetí vítězství za sebou vybojovali hokejisté Toronta, kteří porazili Edmonton 6:3 a zároveň bodovali v šestém utkání v řadě. Dvěma góly a asistencí se na výhře podílel Phil Kessel, jenž se s 29 brankami dotáhl v pořadí střelců na druhého Jevgenije Malkina z Pittsburghu.

Zápas, v němž rozhodčí nevyloučili ani jednoho hráče, rozhodli domácí v druhé třetině, kterou vyhráli 3:1. Asistenci u jednoho gólu Oilers si připsal i Sam Gagner, který tak v posledních čtyřech zápasech posbíral 13 bodů.

Na střídačce Edmontonu odkoučoval zápas asistent Ralph Krueger. Hlavní trenér Tom Renney se totiž na dopoledním rozbruslení zranil, když dostal ránu pukem do tváře a lékaři ho museli ošetřit několika stehy.

Už čtrnáctý vzájemný zápas s Calgary na domácím ledě vyhráli hokejisté Anaheimu, kteří uspěli 3:2 po nájezdech. Úspěšnou šňůru, která se datuje od ledna 2004, prodloužil gólem v osmé sérii nájezdů Niklas Hagman, který byl v průběhu této sezony vyměněn do Kalifornie právě z Calgary.

Toronto - Edmonton 6:3 (2:2, 3:1, 1:0)
Branky: 22. a 59. Kessel, 9. MacArthur, 14. Gardiner, 25. Bozak, 37. Lupul - 1. a 18. Eberle, 34. Petry. Střely na branku: 31:30. Diváci: 19.581.
Anaheim - Calgary 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 16. Ryan, 18. Beleskey, rozh. nájezd Hagman - 25. Tanguay, 47. Iginla. Střely na branku: 33:26. Diváci: 12.096.
Phoenix - Detroit 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 27. a 60. Hanzal (na první Vrbata), 8. Gordon - 38. Franzén. Střely na branku: 23:31. Diváci: 12.687.

Reklama