Hlavní obsah

Jako v roce 2001, v Torontu nebyl při zápase NHL nikdo vyloučen

TORONTO

Jako kdyby přeskočila jiskra z Utkání hvězd, která se vyznačují tím, že trestná lavice je pouhou formalitou, podobně bezstarostně se hrálo v pondělí v Torontu. Rozhodčí během šedesáti minut ani jednou nezamířili k trestné lavici, což se naposledy v Torontu stalo 28. března 2001 při utkání Toronto - Boston a v samotné NHL 2. dubna 2010 v zápase New Jersey-Chicago. Čili obě utkání v závěru sezóny, kdy už o nic nešlo. V Torontu v pondělí naopak šlo o hodně, nakonec vyhrálo nad Edmontonem 6:3. Hosté i s Ladislavem Šmídem prohráli.

Foto: John Ulan, ČTK/AP

Obránce Edmontonu Ladislav Šmíd a gólman Nikolaj Chabibulin.

Článek

Jak byste zhodnotil zápas s Torontem? První třetinu jsme začali dobře, rychle jsme šli do vedení, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale první dvě torontské útočné řady jsou výborné a dávají góly, ale i přesto to bylo po první třetině nerozhodné. Ve druhé třetině jsme vypli a ve třetí třetině jsme to již nedotáhli.

Nebyl problém v brance? Nemyslím si. Dubnyk je výborný. Vychytal nám několik důležitých vítězství. I teď měl několik dobrých zásahů.

Ve čtvrtek Gagner proti Chicagu, kdy Edmonton vyhrál 8:4, zaznamenal osm bodů, zažil jste již něco podobného? Nezažil a myslím si, že již nezažiji, tohle bylo něco neskutečného. Jsem rád, že se mu to povedlo, je to výborný hráč. Má výborné ruce, přehled na ledě. Celá útočná řada hrála skvěle. Eberle je v ní jedním z klíčových hráčů.

Byl jste draftován Anaheimem, nyní hrajete v Edmontonu, jaký je rozdíl mezi těmito týmy? Já jsem toho tam moc nenahrál. Po prvním roce mne vyměnili. Rozdíl mezi Amerikou a Kanadou je značný, kanadská města hokejem žijí. Máme skvělé fanoušky. Na každý zápas je vyprodáno, i když se nám třeba nedaří.

Vedení NHL chce změnit systém, hráčská asociace je proti, jak se na to díváte vy? Nevím, ani o tom moc nehovoříme. Zatím to neprošlo v hráčské asociaci. Pro nás by to bylo zřejmě více cestování. Pro mne je důležitý výsledek, probojovat se do play-off a je mi jedno s kým budu ve skupině.

Jak se o takové změně diskutuje v hráčské asociaci? Každý tým má v asociaci svého zástupce. Pak jednotliví zástupci hlasují.

Reklama

Související témata: