Hlavní obsah

Gomez z Montrealu přetrhl po víc než roce střelecké trápení v NHL

Americký hokejista Scott Gomez se v NHL po více než roce zapsal mezi střelce. Přesnou ranou v utkání Montrealu proti New Yorku Islanders (4:2) si připsal do statistik 168. gól ve své již dvanáct let dlouhé kariéře v zámořské soutěži, předchozí branku přitom přidal už před 369 dny.

Foto: Kathy Kmonicek, ČTK/AP

Americký hokejista Scott Gomez (vlevo) v utkání s New York Islanders.

Článek

Gomezovi se v letošním ročníku nedařilo, vedle nuly na kontě branek přidal v 25 startech jen sedm asistencí. V poslední třetině zápasu na ledě "Ostrovanů" však v přesilovce uklidil do branky odražený puk a vstřelil vítězný gól. Úleva z konce dlouhého čekání byla znát na něm i na slavících spoluhráčích.

"Hlavně je dobře, že jsme vyhráli. Skórovat je ale hezké. Bylo to už hodně dlouho, takže je to opravdu skvělý pocit, ale hlavní jsou body za vítězství. Musíme vyhrávat všechny zápasy, všichni kluci tady věří v postup do play off," řekl Gomez pro internetové stránky klubu.

"Nebudu se litovat, vždyť mám to štěstí, že můžu hrát NHL. Samozřejmě chci dávat góly, ale důležitější jsou body pro tým," uvedl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Gomez, který může do konce sezóny načít desátou stovku startů odehraných zápasů v NHL.

Jeho trefa po 54 zápasech bez gólu částečně zastínila i výkon spoluhráče Maxe Paciorettyho, který nastřílel svůj první hattrick v kariéře. Třiadvacetiletý mladík ale na krajana nežárlil. "Doufám, že nás na střídačce mají natočené na kameře, já osobně jsem se mohl zbláznit radostí a myslím si, že všichni ostatní taky," řekl Pacioretty.

Reklama

Související témata: