Hlavní obsah

Odchod Židlického z Minnesoty není podle klubu aktuální

ST. PAUL

Odchod hokejového obránce Marka Židlického z Minnesoty do New Jersey není na pořadu dne. Agent pětatřicetiletého mistra světa z Vídně z roku 2005 Larry Kelly informoval o tom, že se český hráč vzdal klauzule ve smlouvě, která bránila jeho výměně. Kanadská televizní stanice TSN následně uvedla, že míří do New Jersey. Podle generálního manažera Minnesoty Chucka Fletchera však klub žádné kroky k výměně Židlického neučinil.

Foto: Petr Josek, Reuters

Marek Židlický

Článek

"Mohu říct, že určitě plánuju jednat s ostatními týmy. Ale Židlického jsme nevyměnili a ani jsme teď nerozhodovali o tom, jestli se tak stane," řekl Fletcher deníku Star Tribune. Klauzuli ve smlouvě prý také společně vůbec neřešili. Potvrdil ale, Židlický požádal o výměnu poté, co jej vyřadil kouč Mike Yeo na čtyři zápasy ze sestavy.

Židlický vyjádřil po čtyřech zápasech na tribuně svou nespokojenost veřejně a v dalších pěti utkáních v sestavě Wild nechyběl. Dění okolo něj rozvířil zřejmě Kelly, který se podle listu Star Tribune zmínil o zájmu New Jersey. Sám Židlický byl ve středu po tréninku při komentování situace opatrný. "Dejte mi pár dnů. Je těžké k tomu teď něco říct," uvedl na otázku, zda chce opustit Minnesotu. K eventuálnímu přání hrát za New Jersey dodal: "Uvidíme. Pořád jsem tady."

Mezi další zájemce o služby Židlického se řadí Chicago, Philadelphia, Florida či New York Rangers. Fletcher prohlásil, že není rozhodnutý, zda by klub měl vyměnit Židlického už nyní před uzávěrkou přestupů, která je naplánována na 27. února. Může také počkat do léta, kdy už je jeho klauzule ve smlouvě více omezená. "Máme více možností," doplnil Fletcher. Tříletá smlouva z roku 2010 s ročním příjmem čtyř milionů dolarů vyprší Židlickému až po sezoně 2012/13.

V této sezoně si Židlický připsal v 39 zápasech 13 přihrávek, na gól stále čeká. Celkem má v NHL na kontě z 546 zápasů 297 bodů za 60 branek a 237 asistencí. Ve 14 duelech play off přidal šest přihrávek.

Reklama