Hlavní obsah

Vokoun se po pěti minutách pakoval, ale debakl Washingtonu neodvrátil ani Neuvirth

NEW YORK

Ani výměna českých brankářů nezachránila Washington před debaklem v úterním utkání NHL s Carolinou. Tomáš Vokoun pustil během pěti minut dva góly ze sedmi střel, Michal Neuvirth pak ve zbývajících 55 minutách inkasoval třikrát z 33 ran.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Jiří Tlustý atakuje branku Michala Neuvirtha.

Článek

I Neuvirth ještě do první přestávky jednou inkasoval. "Jen jsme se snažili něco změnit. Chtěli jsme zpomalit hru, otupit jejich nápor, proto jsme nasadili Neuvyho. Ale nepomohlo to," vysvětloval hostující kouč Dale Hunter.

V dalším průběhu Neuvirtha překonal dvakrát Eric Staal, hlavní hvězda utkání. Gólman Hurricanes Justin Peters, jenž nahrazuje zraněného Cama Warda, vychytal svou první nulu v NHL.

"Připadalo mi to, že jsme diktovali tempo hry od prvního střídání až do konce zápasu. Měli jsme nad zápasem kontrolu, nic jsme jim nedovolili. A pokud se přeci jen k něčemu dostali, Petey to zneškodnil. Byl to solidní výkon od prvního po posledního hráče," uvedl kapitán týmu Staal.

V dresu Hurricanes se neztratili další čeští hokejisté Jiří Tlustý a Jaroslav Špaček. Ti bodovali z asistencí. Tlustý za dvě nahrávky, Špaček za jednu.

Statistika NHL:
Carolina - Washington 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky: 26. a 46. E. Staal (na druhou Špaček), 4. Faulk (Tlustý), 6. A. Stewart (Tlustý), 20. Nödl. Brankář Tomáš Vokoun odchytal pět minut, inkasoval dvě branky ze 7 střel a úspěšnost zásahů měl 71,43 procenta. Zbytek utkání dochytal Michal Neuvirth, kryl 30 ze 33 střel a úspěšnost zásahů měl 90,91 procenta. Střely na branku: 40:17. Diváci: 16.837.

Reklama

Související témata: