Hlavní obsah

Čajánek sérii St. Louis neprodloužil

NEW YORK

Český Bluesman ze St. Louis Petr Čajánek vstřelil v neděli v Anaheimu gól a na další přihrál, jeho tým však v Kalifornii prohrál těsně 3:4 a série pěti výher v řadě skončila. Hosté připsali vítězství Mighty Ducks i na vrub rozhodčího, který je prý poškodil. Rozlítilo je vyloučení Bryce Salvadora ve třetí třetině, po kterém inkasovali vítězný gól.

Článek

"To bylo strašné. Sudí má nechat hráče, aby rozhodovali zápasy," rozohnil se kouč Joel Quenneville. Ten se i v neděli musel obejít bez distancovaných Douga Weighta a Keitha Tkachuka, kteří si odpykávají trest od vedení NHL.

Rucchinovo jubileum

Dobře je ale zastoupil Čajánek. Domácí sice vedli po deseti minutách již 2:0, ale čtyři minuty před přestávkou překonal český centr Jeana Sebastiena Giguera a za 75 vteřin po jeho nahrávce vyrovnal Slovák Pavol Demitra.

Steve Rucchin pak poslal domácí znovu do vedení, ale za další minutu srovnal skóre Steve Nickulas. V třetí třetině se trefil již jen Rucchin a ukončil tak vítěznou sérii hostů trvající již pět zápasů. "Od začátku to vypadalo dobře. Stál však proti nám silný soupeř, který se nevzdával," řekl Rucchin. "Je dobré, že začínáme vyhrávat i zápasy, které jsou těsné. Je to znak toho, že máme dobrý tým," dodal.

Kanadský útočník v utkání dosáhl jubilejního 400. bodu. Rucchin přitom hraje v NHL již deset let a navíc většinu kariéry hrál s produktivním Paulem Karyiou. Ale měl také dost smůly a byl často zraněný. "Naneštěstí jsem často chyběl, takže v mých letech bych měl mít víc bodů," konstatoval Rucchin realisticky.

Nedorostův gól nepomohl

Závěr dalšího nedělního utkání proběhl klidněji, když Atlanta přehrála Floridu 5:2. Domácí Thrashers vedli v polovině utkání o dvě branky, ale na začátku třetí třetiny snížil Švéd Niklas Hagman a za 40 sekund srovnal skóre český útočník Václav Nedorost. Pro bývalého českobudějovického hokejistu to byla první trefa v letošní sezóně. Za necelých pět minut však šla Atlanta opět do vedení, které si již pohlídala.

V Chicagu čelil gólman New Yorku Rangers Mike Dunham domácí palbě a pochytal 39 střel. Za záda pustil pouze dvě, stejně jako jeho kolega v brance Blackhawks Michael Leighton a ani prodloužení nerozhodlo. "Stává se celkem často, že nás podrží. Chytal skvěle a dal nám šanci na vítězství," pochválil svého spoluhráče v kleci centr Rangers Robert Holík.

Atlanta - Florida 5:2
Třetiny: 1:0, 1:0, 3:2. Branky: 10. Lessard, 30. Vjačeslav Kozlov, 47. Santala, 56. McEachern, 57. Tjänrqvist - 42. Hagman, 42. V. Nedorost. Zásahy brankářů: Nurminen 28/26 - Shields 30/25.
Columbus - Phoenix 2:2 po prodl.
Třetiny: 0:2, 1:0, 1:0 - 0:0. Branky: 24. Nash, 60. Cassels - 4. Nagy, 13. Langkow. Zásahy brankářů: Denis 31/29 - Burke 27/25.
Chicago - New York Rangers 2:2 po prodl.
Třetiny: 1:0, 0:1, 1:1 - 0:0. Branky: 18. Calder, 46. McLean - 39. Messier, 51. Simon. Zásahy brankářů: Leighton 34/32 - Dunham 41/39.
Anaheim - St. Louis 4:3
Třetiny: 2:2, 1:1, 1:0. Branky: 35. a 45. Rucchin, 9. Krog, 10. Višněvskij - 16. Čajánek, 18. Demitra (Čajánek), 36. Nickulas. Zásahy brankářů: Giguere 30/27 - Johnson 25/21.

Reklama