Hlavní obsah

Lang je rád za góly, ale chce vítězit

WASHINGTON

Hokejistům Washingtonu se zatím krutě nedaří, z dosavadních 18 zápasů vyhráli jen pět. V týmu přitom hrají takové hvězdy jako Jaromír Jágr, Peter Bondra nebo Olaf Kölzig. Hlavním tahounem týmu, kvůli kterému ještě fanoušci chodí do haly MCI Center, je však český útočník Robert Lang. Ač hraje v nejhorším týmu NHL, je druhý v kanadském bodování soutěže.

Článek

Robert Lang zatím nasbíral 23 bodů za deset branek a třináct asistencí a na prvního Alexe Tanguaye z Colorada ztrácí v produktivitě pouhé dva body. Díky osmi bodům v posledním týdnu byl Lang poprávu jmenován nejlepším ofenzivním hráčem týdne NHL. Pouze ve dvou zápasech v dosavadním ročníku vyšel naprázdno, v posledních devíti utkáních bodoval pokaždé.

"Zkrátka mi to teď jde, nevím jak to vysvětlit," odpověděl dvaatřicetiletý Lang skromně na otázku, jak si vysvětluje svou formu, v rozhvooru pro deník Washington Times.

První hattrick

"Hlavním důvodem asi bude důvěra v mé schopnosti. Když se vám daří a máte důvěru trenéra, mnohem víc si věříte. Začalo to už tím, že jsem v zápasech častěji využívaný než loni. Kéž by se mi tak jako teď dařilo celou sezónu. Ale hlavní věc je vítězit. Když sbíráte body a vyhráváte, tak je to mnohem lepší,"  dodal český útočník.

Langovi se dařilo už v přípravě před sezónou, kdy v šesti zápasech získal stejný počet bodů. Z řeských hokejistů měli lepší bilanci jen Petr Nedvěd a Václav Prospal. Minulý týden pak odchovanec Litvínova zaznamenal svůj vůbec první hattrick kariéry v NHL, když se třikrát trefil do sítě Caroliny.

Centrem číslo 1

"Mnohem víc střílí a má víc sebevědomí," tvrdí o Langově formě trenér Washingtonu Bruce Cassidy. "Loni byl v týmu nový a neměl v útoku stálé spoluhráče, na které by si zvykl. Teď je v týmu centrem číslo 1."

K této pozici Langovi dozajista pomohlo i zranění Michaela Nylandera, který si začátkem října zlomil nohu a je stále na marodce. Právě Nylander byl loni pravidelným centrem prvního útoku Capitals a tuto funkci měl plnit i letos.

Reklama

Související témata: