Hlavní obsah

Útočník Jeník zamířil z Arizony na farmu do Tucsonu

Glendale

Český hokejový útočník Jan Jeník byl poslán z Arizony na farmu do Tucsonu do AHL. Dvacetiletý odchovanec Nymburka odešel v sezoně 2018/19 z Liberce do Hamiltonu do OHL a na začátku tohoto ročníku nastupoval v druhé finské lize za tým Ketterä Imatra.

Foto: Sport.cz

Jan Jeník v dresu Arizony.

Článek

Arizona draftovala Jeníka v roce 2018 ve třetím kole na 65. místě. Loni v březnu uzavřel s Coyotes tříletý nováčkovský kontrakt na 2,8 milionu dolarů i s bonusy. Jeho platnost se při působení v Hamiltonu odložila. Na farmě bude mít roční příjem 70 tisíc dolarů, v případě působení v NHL by měl plat 700 tisíc dolarů k podpisovému bonusu 92,5 tisíc dolarů.

Jeník ve Finsku odehrál sedm utkání, v nichž zaznamenal osm bodů za pět branek a tři asistence. Za Hamilton v OHL stihl kvůli zranění za sezonu a půl jen 54 utkání a zaznamenal 86 bodů (35+51). Ve dvou duelech play off měl asistenci.

Před odchodem do Severní Ameriky absolvoval účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho MS osmnáctek v extralize za Liberec 16 utkání a připsal si dvě přihrávky.

Reklama

Související témata: