Hlavní obsah

Myšák se zařadí do přípravy farmy Montrealu Lavalu

Laval

Český hokejový útočník Jan Myšák se zařadí do přípravného kempu Lavalu v nižší AHL. S farmářským týmem Montrealu, který osmnáctiletého litvínovského odchovance loni v říjnu draftoval ve druhém kole na 48. místě, uzavřel Myšák zkušební amatérskou smlouvu. Minulý ročník dohrál kapitán české dvacítky v Hamiltonu v juniorské OHL, jejíž start v této sezoně také odkládá koronavirová krize. Laval začíná s přípravou dnes a AHL má naplánovaný začátek na 5. února.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Český kapitán Jan Myšák překonává švédského brankáře Hugo Alnefelta (30).

Článek

Myšák začal tuto sezonu v Litvínově a v 11 zápasech si připsal jednu asistenci. Na přelomu roku na světovém šampionátu hráčů do 20 let zaznamenal v pěti utkáních dva góly a jednu přihrávku.

V extralize má na kontě za tři sezony v Litvínově 74 duelů a 26 bodů (13+13). Za Hamilton si účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a dvou světových šampionátů dvacítek připsal ve 22 duelech 25 bodů (15+10).

Stejný způsobem jako Myšák se bude připravovat na farmě Chicaga v Rockfordu obránce Michael Krutil. Dalšího osmnáctiletého účastníka juniorského šampionátu v Edmontonu si vybrali Blackhawks ve čtvrtém kole říjnového draftu na 110. pozici. Ročník začal v juniorce mateřské Sparty a pak působil v prvoligových Litoměřicích. Krutil byl jako jediný český zástupce ještě bez kontraktu ve zkrácených kempech týmů NHL před nedávným startem soutěže.

Reklama