Hlavní obsah

Ručinský září i bez Lindrose

PRAHA

Martina Ručinského angažoval v létě klub New York Rangers jako parťáka do útoku Erika Lindrose a od jejich spolupráce si hodně sliboval. Ti dva se zatím vinou Lindrosova zranění příliš nepotkali, Ručinský ale dokazuje, že může hrát s kýmkoli. Naposled se blýskl v nedělním zápasu, kdy Jezdci v Madison Square Garden převálcovali Ottawu.

Foto: REUTERS

Martin Ručinský

Článek

Český útočník naskakoval na led spolu s Robertem Holíkem a Alexejem Kovaljovem i přesto, že Lindros byl v základní sestavě. A česko-ruská spolupráce nesla ovoce. Ručinský sám jeden gól dal, na další tři přihrával právě Holíkovi, Kovaljovovi a Brianu Leetchovi.

Leetch byl výkonem českého hokejisty unešen, dokonce jej označil za nejlepší ofenzivní práci letošní sezóny. Obránce Rangers sám připravil pro Ručinského první gólovou příležitost, když vybojoval na útočné modré puk a poslal jej přesným pasem na hokejku českého hráče.

Ručinský elegantním bekhendem poslal kotouč za záda gólmana Ottawy Lalima, který poté kapituloval ještě pětkrát a přepustil své místo Martinu Pruskovi.

Úspěšný návrat

Ručinský se do New Yorku vrátil po roce stráveném v St. Louis, kam odešel v létě 2002 poté, co se na východním pobřeží nedohodl na smlouvě. Lindrosovo trápení bez kvalitního levého křídla ovšem přiválo šikovného forvarda zpět.

Jenže z letošních 20 utkání se kanadský obr objevil na ledě jen jedenáctkrát a pro Ručinského se hledala nová útočná řada. Nejprve naskakoval v útoku Petra Nedvěda, poté se přesunul k Holíkovi. A stále lepší výkony česko-ruské řady přesvědčily trenéra Sathera natolik, že Lindrose nechal hrát v jiném útoku.

Chutný koktejl

"Robert Holík má podobné fyzické dispozice jako Eric Lindros a s takovými spoluhráči je na ledě hned o něco víc prostoru," pochvaluje si spolupráci Ručinský, "Robert dokáže podržet puk, navíc je dobrý i v defenzivě, dokáže hrát hodně silově."

"Naproti tomu Alexej je hokejový hračička s šikovnýma rukama. Dohromady ale tvoříme správně namíchaný koktejl, který doufám přináší divákům to správné osvěžení," přiblížil tajemství úspěšné spolupráce.

A že to téhle řadě šlape se ukázalo i při pondělním vyhlašování hráče týdne zámořské NHL. S šesti kanadskými body za dva góly a čtyři asistence jím byl vyhlášen právě Martin Ručinský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články