Hlavní obsah

Straka odchází z Pittsburghu, stěhuje se za Čechmánkem

LOS ANGELES

Rozprodej hokejových hvězd Pittsburghu Penguins pokračuje. Po útočných esech Jágrovi, Langovi, Kovaljovovi a Hrdinovi odchází z nedostatkem financí ohroženého týmu i Martin Straka. Novým domovem českého forvarda bude Los Angeles, kam přichází výměnou za dvě hráčské akvizice.

Foto: ČTK/AP

Martin Straka (vpředu) se stěhuje do Los Angeles.

Článek

Do města oceli místo Straky přijde slovenský bek Martin Štrbák a ruský útočník Sergej Anšakov, výměnu oznámilo vedení Los Angeles během nedělního zápasu s Dallasem.

Pittsburgh se snažil najít pro Straku nové angažmá už od února, kdy udal do NY Rangers Alexeje Kovaljova. Český forvard byl s letošním příjmem 4,35 miliónu dolarů po hrajícím majiteli klubu Mariu Lemieuxovi druhým nejlépe placeným hráčem, z rozpočtu klubu šla na jeho výplatu téměř čtvrtina.

V LA panuje nadšení

"Jsme opravdu rádi, že jsme získali takového hráče," rozplýval se kouč Los Angeles Andy Murray. "Znám jej ze vzájemných střetnutí národních týmů, když jsem stál na lavičce Kanady a vím, jak kvalitním hráčem je. Myslím, že dodá naší hře další rozměr," nešetřil chválou Murray.

Nadšení neskrýval ani generální manažer Los Angeles Dave Taylor. "Straka je znám svou rychlostí a kombinačními schopnostmi. Věřím, že spolupráce našich útočníků ponese to nejsladší ovoce," řekl Taylor.

Straka se v týmu potká s gólmanem Romanem Čechmánkem a obráncem Jaroslavem Modrým. V letošní sezóně si plzeňský rodák v dresu Tučňáků připsal v 22 zápasech 12 bodů za 4 branky a 8 asistencí, spolu s Rikem Fatou byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

Reklama

Související témata: