Hlavní obsah

Haška nic nebolí, těší se do branky

Hokejový gólman Dominik Hašek v pondělí znovu trénoval s Rudými křídly a chystá se na led. "Už mě nic nebolí," řekl deníku Detroit Free Press Hašek, který chyběl v brankovišti téměř měsíc. Nastoupit by mohl již ve středečním utkání s Anaheimem.

Foto: ČTK/AP

Dominik Hašek chystá návrat do klece.

Článek

"Cítil jsem se dobře," poznamenal Hašek po tréninku. "Bylo to bez problémů. Uvidím, jak to se mnou bude vypadat zítra ráno. Ale nyní je to v pořádku," dodal.

Haškův návrat do sestavy ale znovu vyvolává řadu otazníků. Detroit má k dispozici tři gólmany - Haška, Mannyho Legace a Curtise Josepha. A to je problém nejen při trénincích. Příliš to neprospívá ani atmosféře v týmu.

"Je to nekonečný příběh. Není to ideální situace, ale snažíme se jí přizpůsobit," řekl Legace.

Co s Josephem?

Jedno je jisté - pozici jedničky má zaručenou Hašek. Šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře ani na nic jiného pomýšlet nemůže. Jenže Legace, který za něj zaskočil, si nevede špatně. Komentátor listu Detroit News mu drží palce: "Když tu byl Hašek, neměl šanci. Když odešel, zase ji nedostal. Ale nyní je nejlepším gólmanem Red Wings a zaslouží si ji."

Legace se může pochlubit 92procentní úspěšností zásahů, z osmi utkání, v nichž nastoupil, prohráli Rudá křídla jen tři. "Manny odvedl to, co jsem od něj očekávali. Je sebevědomý a chytá dobře," prohlásil kouč Dave Lewis.

A Joseph, vedle Haška druhý osmimiliónový brankář Detroitu? To je muž na odstřel. Chlapík se 400 vítězstvími v NHL na kontě stále neví, co s ním bude. Red Wings se jej pokoušejí zbavit již od Haškova comebacku, ale příliš se to nedaří. Nyní jej ani nezařadili na listinu nechráněných hráčů, což generální manažer Ken Holland nijak zámořskému tisku nevysvětlil.

Reklama

Související témata: