Hlavní obsah

Kouč Cassidy hrubými urážkami rozdráždil Washington

Trenér hokejistů Washingtonu Bruce Cassidy se omluvil svým ovečkám za nevybíravé nadávky po čtvrteční prohře v New Jersey. V mladém kouči bouchly saze, vtrhl do šatny a hulákal na hráče, že mu je jedno, zda jsou jejich manželky těhotné či děti churavé. Že na to, jak hráli, nejsou slova omluvy... "Řekl jsem věci, které jsem říkat neměl," připustil trenér.

Článek

Cassidy vypěnil poté, co jeho hráče Ďáblové doslova vypráskali. Ačkoli skóre bylo mírné (0:3), New Jersey přestřílelo Washington 41:9. "Nebyl důvod do toho vtahovat naše rodiny," durdil se po studené sprše v kabině jeden z hráčů. "Překročil hranici a hodně kluků tím naštval. Nevěřil jsem svým uším," dodal pro Washington Post.

Podobně nevěřilo svým uším asi více hráčů. Cassidy totiž svým útokem mnohé ranil. Vždyť několik hráčů Capitals má rodinu, případně ji brzy očekává. Například manželka obránce Jasona Doiga porodila před pár dny. A jak se asi cítil brankář Olaf Kölzig, jehož syn Carson je autistický? A co Brendan Witt, jehož žena při porodu málem přišla o život...

V testu propadli

"Byl jsem frustrován," hledal omluvu Cassidy, který je stále svobodný. "Byl jsem hodně naštvaný, protože jsem doufal, že jsme se už konečně zvedli a začneme zase vyhrávat. Zápas proti New Jersey jsem bral jako test, a my jsme propadli na celé čáře," dodal osmatřicetiletý trenér, který v NHL vede tým teprve ve druhé sezóně.

"Něco z toho, co říkal, bylo zbytečné, něco nám vytkl právem," řekl o Cassidyho výlevu kapitán Capitals Mike Grier. "Ale takhle to nejde," dodal hokejový veterán.

S hvězdami to nejde

Cassidyho komunikace s hráči je vůbec žalostná a vytváří podhoubí pro problémy. Ty měl kouč i s českou hvězdou Jaromírem Jágrem, s níž se pohádal dokonce na střídačce během utkání. Trenér se nepohodl také s Dainiusem Zubrusem a jeho loňská roztržka s náhradním gólmanem Sebastienem Charpentierem málem rozdělila tým.

Cassidy má v zámoří pověst úspěšného vůdce mladých talentů, ovšem spolupráce s renomovanými hvězdami, pobírajícími astronomické sumy, mu příliš neklape. Vzhledem k tomu, že mu letos končí ve Washingtonu smlouva, je otázkou, čemu dají majitel Ted Leonsis a generální manažer George McPhee v létě přednost - vyměnit kouče nebo své hvězdy...

Reklama

Související témata: