Hlavní obsah

Hašek opět mimo hru, hráči Detroitu padají jako mouchy

DETROIT

Marodka nebývalých rozměrů zasáhla kabinu hokejistů Detroitu a mezery v hráčském kádru jsou čím dál horší. Vedení klubu v úterý oznámilo, že ze sestavy vypadlo dalších pět klíčových postav týmu, včetně gólmana Dominika Haška. Narychlo se povolávají posily z farmy v Grand Rapids v čele s brankářem Curtisem Josephem.

Článek

Hašek, který v uplynulém měsíci laboroval se zraněním třísel, bude mimo hru minimálně do začátku příštího týdne. Olympijský vítěz z Nagana sice v pondělí vychytal Los Angeles, potíže s třísly se však během zápasu vrátily.

"S Haškem to není tak vážné jako před pár týdny," informoval kouč Detroitu Dave Lewis. "Během duelu s Kings zasahoval ve druhé třetině v rozštěpu, což zřejmě způsobilo opětovné natažení třísel," uvedl Lewis.

Legace uklouzl po puku

Detroit navíc přišel i o náhradního gólmana Mannyho Legaceho, který se poněkud tragikomicky zranil během pondělního rozbruslení před zápasem s Čechmánkovým Los Angeles. Legace šlápl na puk, uklouzl a natáhl si vazy v koleni.

Josepha tým poslal minulý týden na farmu a obecně se spekulovalo, že se v dresu Rudých křídel už neobjeví. 'Nikdy neříkej nikdy' ovšem v hokeji platí dvojnásob a osmimiliónový sok Dominika Haška odchytá středeční zápas v Buffalu, dvojku mu bude dělat druhý gólman z Grand Rapids Joey MacDonald.

Vrací se i Hudler

V sestavě vítěze Stanleyova poháru z roku 2002 bude kvůli potížím s kolenem minimálně měsíc chybět i veterán Chris Chelios. Podobné problémy, jež snad ukončí ve čtvrtek chirurgický zákrok, vyřadily ze hry i forvarda Steva Thomase, který v uplynulých týdnech táhl útok Rudých křídel.

Minimálně na týden je ze hry venku také útočník Ray Whitney, jemuž se podobně jako Haškovi ozvala třísla.

"Je to šílené," postěžoval si Thomas. "Takovouhle marodku jsem ještě neviděl, padáme jako mouchy" dodal smutně. Jeho slova potvrdil i kouč Lewis. "Proti Buffalu nastoupí i s Josephem osm hráčů z farmy. Takovou situaci jsem během třiceti let, co se pohybuji kolem hokeje, ještě nezažil," prohlásil trenér.

K trojici zápasů na hřištích soupeřů byli do kádru Detroitu povoláni i útočníci Jiří Hudler, Kevin Miller a talentovaný obránce Niklas Kronwall. Právě na toho je prý Lewis obzvlášť zvědavý. "Slyšel jsem od lidí z Grand Rapids, že hraje ve velkém stylu. Upozornil na sebe už při letním kempu, možná přichází čas, aby získal zkušenosti i v kádru Detroitu," řekl trenér Lewis.

Reklama

Související témata: