Hlavní obsah

Jágr si může oddechnout, Cassidy dostal padáka

WASHINGTON

Vedení hokejového klubu Washington Capitals odvolalo trenéra Bruce Cassidyho. Neshody s hráči a především pak neuspokojivé výsledky týmu, který se společně s Pittsburghem krčí na nejspodnějších patrech NHL, se nakonec kouči staly osudnými. Cassidyho místo prozatím zaujme jeho dosavadní asistent Glen Hanlon.

Článek

Hokejisté Washingtonu, mezi nimi i české hvězdy Jaromír Jágr a Robert Lang, se o trenérově odvolání dozvěděli dnes ráno na tréninku. Cassidyho odvolání následovalo necelý týden po jeho kontroverzních výrocích na adresu hráčů po utkání s New Jersey.

Washington prohrál ve čtvrtek v New Jersey 0:3, přičemž za celý zápas dokázali jen devětkrát  vystřelit na branku soupeře. Cassidy po zápase vtrhl do šatny a hulákal na hráče, že je mu úplně fuk, jestli jsou jejich manželky těhotné či děti churavé a že chce vidět pořádné výkony. Dost necitlivě se tak dotkl morálky mužstva a už tak ochladlé vztahy rozdělila hluboká propast. Trenérova omluva o dva dny později na tom už nic nezměnila.

Osmatřicetiletý Cassidy byl u týmu druhým rokem a Washington byl jeho první štace v NHL. Za celou dobu svého působení u týmu si ale nedokázal zjednat respekt u zkušených hráčů a nevycházel především s největší hvězdou týmu Jaromírem Jágrem, na kterém měla být celá hra týmu postavena.

Washington zatím v letošní sezóně podává velmi rozpačité výkony. Z dosavadních 28 zápasů vyhrál jen osmkrát, a je společně s Pittsburghem, jenž má stejný počet bodů, je nejhorším celkem NHL. Výkony týmu z velké části ovlivňovala momentální forma Jágra s Langem.

Reklama

Související témata: