Hlavní obsah

Eliáš rozhodl prodloužení, poprvé se trefil Hudler

Jediná branka padla v zápase NHL mezi New Jersey a New York Islanders, přičemž si na ni diváci domácích Ďáblů v hale Continental Airlines Arena museli počkat až do třetí minuty prodloužení. Pak byl včas na pravém místě Patrik Eliáš a střelou do odkryté klece zápas rozhodl. V dalších zápasech se střelecky prosadili také Jiří Hudler a Petr Sýkora.

Článek

Eliáš si po vítězném gólu proti Islanders mohl oddechnout, protože krátce předtím neproměnil trestné střílení. Tehdy zkoušel gólmana hostí překonat blafákem do bekhendu, ale Garth Snow v brance Islanders jeho záměr vystihl. Na střelu v prodloužení byl však už krátký.

"Nemyslel jsem na to, že jsem předtím minul," řekl po zápase Eliáš. "Jen jsem chtěl znovu využít příležitost a dát gól." Trestné střílení absolvoval Eliáš naposledy v prosinci 2000, kdy shodou okolností rovněž v prodloužení proti Islanders také neuspěl. V brance byl tehdy John Vanbiesbrouck.

První gól Hudlera

Detroit i bez deseti hráčů základní sestavy, včetně Dominika Haška, Steva Yzermana nebo Chrise Cheliose, rozstřílel Buffalo na jeho ledě 7:2. Jednou brankou k tomu přispěl i Jiří Hudler, jenž byl do prvního týmu povolán společně s brankářem Curtisem Josephem. Ten nastoupil v brance Detroitu poprvé od 22. listopadu a vychytal týmu vítězství.

Český talent Jiří Hudler se mohl radovat ze svého prvního gólu v NHL. Vstřelil jej v 15. minutě třetí třetiny při přesilovce Detroitu, a jeho trefa znamenala zvýšení skóre na 5:1. Největší hvězdou zápasu byl ale ruský útočník Pavel Dacjuk, autor dvou branek a jedné asistence.

Straka znovu bodoval

Anaheim prohrával se San Jose ještě na konci druhé třetiny 0:2, ale třináct vteřin před koncem druhé části snížil Andy McDonald a ve třetí třetině se postarali o dokonalý obrat v rozmezí jediné minuty Petr Sýkora Ruslan Salej. Sýkora nejprve tečoval střelu Višněvského a Salej poté překonal gólmana Toskalu střelou od modré čáry.

Místo Romana Čechmánka tentokrát dostal příležitost v brance Los Angeles Cristobal Huet a Králové prohráli v Atlantě 3:4 v prodloužení. Pět minut před koncem zápasu sice Martin Straka přihrál na vyrovnávací gól Los Angeles, jenž vstřelil Joe Corvo, ale v prodloužení dal svůj druhý gól v zápase Marc Savard a bylo rozhodnuto.

Reklama