Hlavní obsah

Dvořák přihrál Edmontonu vítězství

NEW YORK

Dvě gólové nabídky, taková byla bilance českého hokejisty Radka Dvořáka v nedělním utkání NHL mezi Edmontonem a Anaheimem. Olejáři pod Dvořákovou taktovkou dokráčeli k vítězství 3:2, teprve druhému v posledních 11 utkáních. Za Anaheim se trefil jiný Čech - Petr Sýkora. Na začátku posledního dějství srovnával na 2:2.

Článek

Utkání bylo zvlášť pikantní pro Adama Oatese, který loni pomohl Kačerům až do finále Stanley Cupu. Zkušený útočník ale podepsal roční kontrakt s kanadským týmem poté, co Ducks nevyužili po veleúspěšné sezóně opci.

Anaheim všechna čtyři loňská utkání s Edmontonem prohrál, ale v neděli měl navrch. Jenže v polovině 55. minuty utkání neuhlídal Dvořáka, který našel Torrese a bylo rozhodnuto. "Přitom jsme měli hru pod kontrolou," stýskal si kapitán hostů Steve Rucchin. "Proč jsme prohráli? Ztráceli jsme kotouče a v obraně byly díry. Nechali jsme jim prostor a oni ho využili."

Trápení Dallasu nekončí

Dallas pokračoval ve střeleckém trápení a remíza v Chicagu 1:1 po prodloužení znamená, že Stars dali v uplynulých sedmi zápasech vždy maximálně jeden gól. Proti Blackhawks se jim podařilo skórovat v oslabení - kuriózně se při něm dostali do přečíslení tři na jednoho, když využili pádu Cyleho Caldera.

"Už nám docházejí teorie a odpovědi na otázky, co dělat a co ne a jak na ledě přemýšlet," řekl o zoufalé produktivitě Hvězd útočník Mike Modano, který sám neskóroval už devět zápasů. "To dnešní přečíslení ve vlastním oslabení, to už jsem neviděl několik let, měli jsme štěstí, že jsme získali bod," dodal.

Švédský útočník Markus Näslund rozhodl v prodloužení utkání Vancouveru s Carolinou, které skončilo vítězstvím Canucks 2:1. Näslund dal již druhý gól v nastaveném čase v uplynulých třech utkáních, v nichž celkově zaznamenal pět branek.

Chicago - Dallas 1:1 po prodl.
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 0:0. Branky: 12. Sullivan - 30. Zubov. Zásahy brankářů: Leighton 32/31 - Turco 30/29
Anaheim - Edmonton 2:3
Třetiny: 1:1, 0:1, 1:1. Branky: 4. McDonald, 41. Sýkora - 12. Cross (Dvořák), 35. Chimera, 55. Tores (Dvořák). Zásahy brankářů: Giguere 29/26 - Conklin 30/28.
Vancouver - Carolina 2:1 po prodl.
Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 - 1:0. Branky: 44. Linden, 65. Näslund - 34. Staal. Zásahy brankářů: Auld 31/30 - Weekes 23/22 (od 49. Storr 9/8).

Reklama