Hlavní obsah

Hašek se možná vrátí už tento týden

DETROIT

Problémy s třísly pořádně roztrpčují život hokejovému gólmanovi Detroitu Dominiku Haškovi. Brankář se s nimi potýká od začátku sezóny, již třikrát ho vyřadily ze sestavy. V neděli a pondělí už Hašek znovu bruslil, ale jeho stav ještě není optimální. "Jasně, štve mě to, ale nemohu to uspěchat," nechal se slyšet Dominátor.

Článek

Hašek sice listu Detroit News potvrdil, že se již cítí lépe, přesto si je vědom, že rychlý návrat na led by ničemu neprospěl. "Je to nepříjemné zranění. S každým dalším utkáním se zhoršuje. Můžete odchytat jeden dva zápasy, ale ten další už vás zastaví. A třeba na celou sezónu," popsal Hašek.

Gólman ví, o čem mluví. V Buffalu přišel prakticky o celou sezónu 1999/00. Kvůli tříslům... Hašek však tvrdí, že nyní je v poněkud jiné situaci. Prý lepší. "Není to tak špatné. Předpokládám, že bych se mohl do brankoviště vrátit ještě tento týden," zůstal optimistou.

Hašek chyběl už dva týdny v říjnu, také v listopadu se z brankoviště odporoučel. Po návratu odchytal čtyři utkání v řadě, ale v dalším týdnu se bolest vrátila a Hašek znovu z brankoviště zmizel. "Můžete bolest ignorovat a hrát. Dá se chytat, ale nedá se odvést dokonalý výkon. Ale dlouhodobě se to nevyplácí. Poškodíte sami sebe i spoluhráče, kteří potřebují jistotu," uzavřel Hašek.

Reklama

Související témata: