Hlavní obsah

Mám prostě pech, řekl naštvaný Jágr

WASHINGTON/PRAHA

Český hokejista Jaromír Jágr utrpěl v úterním utkání s Atlantou zranění palce. "Hokejově jsem se probral, proto mě to hrozně štve. Mám prostě pech," odtušil po ošetření v nemocnici útočník Washingtonu.

Foto: Právo/Václav Jirsa

Jaromír Jágr

Článek

Jak jste si zranění palce přivodil?

Brzy po začátku utkání, při pátém střídání jsem dostal přes ruku, ani nevím od koho. Ještě jsem dohrával souboj se soupeřem, ale už jsem cítil obrovskou bolest, tak jsem shodil rukavici a viděl, jak se přeražený palec nalévá krví.

Co říkali američtí lékaři?

Dvě hodiny jsem byl v jejich péči, rovnali mi roztříštěné kůstky a já trpěl. Dostal jsem na umrtvení dvě injekce se slabší dávkou anestetik, ale zabrala až třetí, doslova koňská. Povolali i specialistu, který se stará o ruce místním basketbalistům a vše uzavřelo patnáct stehů.

Co budete nyní dělat?

Hrozně mě štve, že zranění přišlo ve chvíli, kdy jsem se konečně hokejově trochu probral a po drastických metodách užívání čaje s medem a cibulí se zbavil i vleklého nachlazení. Mám prostě pech, teď nezbývá než čekat, jak se bude palec hojit a co ukáží další rentgeny. Odhady, kdy se vrátím na led se různí, i ten nejoptimističtější zní, že nejdřív za tři, čtyři týdny.

Reklama

Související témata: