Hlavní obsah

Heatley poprvé od tragické havárie trénoval

ATLANTA

Hokejový útočník Atlanty Dany Heatley se v pondělí poprvé od zářijové nehody, při níž zahynul jeho spolujezdec a spoluhráč Dan Snyder, postavil na brusle. Asi desetiminutový trénink absolvoval sám a s úsměvem. "Je skvělé, vidět Danyho zpátky na ledě," radoval se jeden z fanoušků Thrashers. "Ale vidět ho šťastného je ještě lepší," dodal.

Foto: www.caneshockey.com

Takhle by se mohl Dany Heatley prohánět po ledě už v únoru.

Článek

Také v týmu panovalo menší pozdvižení. "Výtečné," komentoval kratičký Heatleyův návrat obránce Yannick Tremblay. "Pro tým je to obrovské povzbuzení. Budeme ho podporovat všemi způsoby, aby se mu návrat povedl," dodal.

V únoru by měl hrát

Dva dny před Vánocemi Heatley udělal první velký krok k návratu do NHL. "Pro každého je to velmi emotivní," řekl generální manažer týmu Don Waddell, který věří, že hráč nejpozději do měsíce začne znovu naplno trénovat a někdy v únoru naskočí do zámořského kolotoče.

Heatleymu ale nadále kvůli nehodě hrozí vězení. Je obviněn ze zabití při dopravní nehodě. Může si odsedět až patnáct let. Ale protože řídil s povoleným množstvím alkoholu v krvi a Snyderovi rodiče mu veřejně odpustili, může se mu trest nakonec vyhnout.

S podporou fanoušků ovšem může počítat. Heatley je v jižanské metropoli hvězdou tribun. O tom svědčí i to, že se po kratičkém rozbruslení ocitl v obležení fanoušků žádajících jeho autogram. "Vítej doma, Dany," volali na něj fanoušci vesele.

Reklama

Související témata: