Hlavní obsah

Columbus přišel do konce sezony NHL o Werenského, Detroit o Ryana

New York

Nejhorší týmy Centrální divize NHL Columbus a Detroit přišly do konce sezony o obránce Zacha Werenského a útočníka Bobbyho Ryana. Werenski jde na operaci s kýlou, Ryan má neupřesněné zranění v horní části těla.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Obránce Detroitu Red Wings Filip Hronek (druhý zprava) oslavuje gól se spoluhráči v utkání NHL. Gratulují mu Luke Glendening (41) a Marc Staal (18).

Článek

Třiadvacetiletý Werenski byl v dosavadním průběhu sezony druhým nejvytěžovanějším hráčem Columbusu po jiném obránci Sethu Jonesovi. Na ledě strávil průměrně přes 24 minut na zápas přesto, že hrál většinu ročníku s bolestmi. Ve 35 zápasech si americký reprezentant připsal 20 bodů.

"I když bychom ho rádi měli v sestavě, jít na operaci je správné rozhodnutí a umožní mu to být připraven na 100 procent před začátkem podzimního kempu," uvedl generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen s výhledem na nový ročník.

Ryan kvůli zranění nehrál od 28. března a jeho bilance se zastavila na 14 bodech ve 33 zápasech. Čtyřiatřicetiletý útočník loni podepsal s Detroitem roční smlouvu. V září dostal Bill Masterton Trophy za oddanost hokeji poté, co ještě jako hráč Ottawy vynechal více než dva měsíce kvůli boji se závislostí na alkoholu a zapojil se do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA.

Columbus čtrnáct zápasů před koncem základní části ztrácí na sedmé pozici tabulky Centrální divize sedm bodů na postup do play off. Detroit je s odstupem dalších šesti bodů poslední osmý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články