Hlavní obsah

Lemieux musí na operaci, letos už hrát nebude

Problémy kapitána hokejistů Pittsburghu Maria Lemieuxe s levou kyčlí nakonec budou lékaři řešit operačním zákrokem. Osmatřicetiletý veterán se podrobí operaci příští úterý a již nyní je jisté, že letošní sezóna pro něj skončila. Spolumajitel klubu však již dopředu slibuje fanouškům, že končit rozhodně nehodlá.

Článek

"Pořád jsem věřil, že se vše spraví bez operace a, doufal jsem, že si zase zahraji s našimi nadějnými mladíky," oznámil Lemieux v prohlášení vydaném v úterý, kdy se po dalším vyšetření rozhodlo o operaci.

"Je mi líto, že se letos na led již nepostavím, o to víc se ale budu těšit a připravovat na příští sezónu," vzkázal držitel zlaté medaile z olympiády v Salt Lake City.

Rehabilitace nepomohla

Lemieux nehrál od začátku listopadu, kdy se zranil v utkání s Bostonem. Stav natažených vazů v kyčelním kloubu se však ani během dvouměsíční rehabilitace a odpočinku nezlepšil a operace je proto jediným řešením.

"Původně jsme doufali, že odpočinek, rehabilitace a zklidňující prostředky budou stačit. Bohužel se ukázalo, že tomu tak není," řekl týmový lékař Pittsburghu Charles Burke. Při zákroku lékaři odstraní část chrupavčitého lemu v jamce kyčelního kloubu a napraví šlachu.

První operace proběhla úspěšně

Lemieux absolvuje druhou operaci kyčle, pravý kloub mu lékaři úspěšně spravili v říjnu roku 2001. "Úspěšně provedená operace pravé kyčle, se kterou od té doby nemám problémy, mě dost uklidňuje," přiznal se Lemieux.

Hokejový ekvilibrista stihl v probíhající sezóně odehrát jen deset zápasů, v nichž vstřelil jednu branku a připsal si deset asistencí. Celkem v kariéře nasbíral v 889 zápasech 1701 bod za 683 gólů a 1017 asistencí. Je jedním ze šesti hráčů historie, který se podařilo pokořit hranici sedmnácti set bodů.

Reklama

Související témata: