Hlavní obsah

Varaďa jde na operaci, NHL pro něj skončila

Český útočník týmu Ottawa Senators Václav Varaďa si už v letošní sezóně NHL nezahraje. Vyšetření prokázala, že jeho koleno, s kterým laboruje už od poloviny prosince, potřebuje operaci. Následná rehabilitace si pak vyžádá čtyři až šest měsíců klid, takže Varaďa už do bojů NHL v ročníku 2003/04 nezasáhne.

Článek

"Nepředstavoval jsem si, že to skončí takhle. Věřil jsem, že to půjde zpevnit a budu moci hrát dál," neskrýval zklamání Varaďa, když se dozvěděl oznámení lékařů. Odchovanec Vítkovic si koleno pochroumal už 13. prosince v první třetině zápasu proti Bostonu.

Pak se sice párkrát vrátil na led, ale stále si stěžoval na omezenou hybnost. Další lékařské testy pak prokázaly poškozené kolenní vazy. Varaďa sice doufal, že se po krátké rehabilitaci bude moci k hokeji brzy vrátit, ale lékaři potvrdili nutnost operace. Ta se má uskutečnit ve čtvrtek.

Ottawa Varaďu možná vytrejduje

"Nemohu uvěřit, že pro mne sezóna skončila už po 30 zápasech. Je to o to těžší, když vidím, jak se týmu teď daří, a že to může dotáhnout daleko. V takové chvíli se cítím opravdu mizerně," sdělil své pocity  zlomeným hlasem  Varaďa.

Ottawa nyní Varaďu úplně stáhne ze sestavy a v budoucnu není vyloučeno, že se jej klub pokusí zbavit. Generální manažer Senátorů John Muckler případný trejd připustil, nicméně nechce v nejbližší době dělat rozhodnutí, které by mohlo nepříznivě ovlivnit chod současného týmu.

Ztrátu pocítíme, tvrdí Muckler

"Jsou dvě možnosti - doplnit uvolněný post z vlastních zdrojů, nebo se poohlédnout jinde," řekl Muckler. "Rádi by jsme ale šli stejnou cestou jako loni, kdy jsme neztratili žádného klíčového hráče a jádro mužstva zůstalo zachováno," dodal.

"Pochopitelně ztrátu hráče jako je Varaďa pocítíme. Je to tvrdě hrající hokejista s velkým důrazem před brankou a to je přesně to, co potřebujeme," sdělil ještě novinářům Muckler. Zároveň dodal, že do uzávěrky přestupů je ještě dost času a do té doby se může objevit řada vhodných adeptů na Varaďovo místo.

V letošní sezóně Varaďa odehrál 29 zápasů, ve kterých si připsal pět branek a stejný počet asistencí. Během devíti let v NHL pak má bilanci 416 zápasů, ve kterých nasbíral 162 bodů (53+109) a 358 trestných minut.

Reklama

Související témata: