Hlavní obsah

Detroit si neví rady s Haškem, Hudler na farmu

DETROIT

Do svízelné situace se dostal hokejový Detroit s Dominikem Haškem. Brankář kvůli bolavým tříslům v NHL od 8. prosince nechytá a nikdo netuší, kdy se vrátí. Haškův konkurent v brance Curtis Joseph navíc podává stabilní výkony a v klubu jsou s ním spokojeni. Zatímco původně se chtěl Detroit zbavit Josepha, nyní se zraky upírají k Haškovi.

Foto: PRÁVO

Dominik Hašek má v posledních dnech o čem přemýšlet

Článek

Už v tomto týdnu chtěl Hašek vyjet na led, jenže v pátek mu lékaři doporučili, aby nejméně další dva týdny odpočíval. "Je mi smutno z toho, že nemůžu chytat, cítím se hrozně bezmocný. Stále však věřím, že se vrátím a dokážu chytat na nejvyšší úrovni. Termín, kdy zase budu moci hrát NHL, v této chvíli prostě nemohu říci," vzkázal Hašek deníku Právo.

Na kontrolu téměř za čtrnáct dní

Jeho rival Curtis Joseph zaskočil v perfektní formě a klub nyní řeší otázku, co dělat s Haškem,.jenž chodí na masáže a tišící injekce. Český gólman dostal doporučení vyvarovat se jakékoli fyzické aktivity a znovu se dostavit k prohlídce 21. ledna.

S rehabilitací začne, jedině pokud se jeho stav rapidně zlepší. "To zranění je nejspíš vážnější, než jsem byl ochoten připustit. Bolesti v oblasti třísel přetrvávají a limitují mě v pohybu," uvedl Hašek pro Radiožurnál.

Kdo nakonec půjde z kola ven?

V nevídané tlačenici dosud Detroit upřednostňoval českého gólmana, jenže ten se nyní stává tím druhým a v zámoří už nevylučují ani jeho výměnu. Dvě hvězdy na postu brankáře se ale těžko snášejí. "Pokud bude Hašek zdravý, je naší jistou jedničkou. Jenže on zdravý není a nikdo neví, kdy bude moci zase chytat. Smekám před Josephem, jak využil šanci. Chytá skvěle," dodal generální manažer Detroitu Ken Holland.

Pro Detroit není lehké ustát situaci , kdy má v mužstvu dva výborné, ale rovněž velmi drahé gólmany. Oba pobírají ročně osm miliónů dolarů, jenže v brance je místo jen pro jednoho. "Žiju ze dne na den. Beru to tak, že jsem tu, abych hrál dobře a netrápím se tím, co je s Haškem," řekl Joseph.

Fanoušci jsou pro setrvání Josepha

Vedení klubu se od začátku sezóny snaží odlehčit rozpočtu a Josepha vyměnit jinam, což se však při úsporných opatřeních v celé NHL nedaří. Do 9. března, kdy je uzávěrka přestupního termínu by ale Detroit chtěl problém s brankáři vyřešit. Poslední výkony mohou přimět Red Wings, aby si kanadského gólmana nechali. Jenže Haškův kredit snižují zdravotní trable.

Na internetové stránce listu Detroit News se hlasuje o tom, zda by se český gólman měl hned po uzdravení znovu stát jedničkou a zatím to podpořilo jen 18 procent hlasujících. "Teď opravdu nemohu s čistým svědomím prohlásit, že Dominikova pozice je neotřesitelná. Vím, že jeho léčení se protahuje a možné je vtuto chvíli všechno," uvedl manažer Detroitu.

O svátcích navštívila Haška v pronajatém apartmánu na předměstí Detroitu manželka s dětmi, teď se ale rodina vrátila do Pardubic a brankář už je v zámoří znovu sám. Hvězda zažívá psychicky náročné týdny.

Hudler znovu na farmu

Místo v základní sestavě Detroitu momentálně nemá ani Haškův krajan, útočník Jiří Hudler. Po návratu z juniorského MS ve Finsku byl poslán na farmu do týmu Grand Rapids. Před šampionátem přitom za Red Wings nastupoval.

Celkem v letošním ročníku NHL Hudler odehrál 12 zápasů a nasbíral tři body za gól a dvě přihrávky. V nižší AHL Hudler sehrál celkem šestnáct duelů a připsal si 17 bodů za pět tref a dvanáct asistencí. V AHL byl nominován na únorové Utkání hvězd.

Reklama

Související témata: