Hlavní obsah

Pálffy mimo hru, šance pro Rosu?

LOS ANGELES

Slovenský kanonýr ve službách hokejistů Los Angeles Kings Žigmund Pálffy se v pondělí podrobí operaci ramene a je pravděpodobné, že jej to vyřadí na celý zbytek sezóny. S jeho odchodem přijde tým Králů o svého nejlepšího střelce a bude muset shánět náhradu. Dostane konečně v prvním týmu šanci Pavel Rosa, vedoucí muž bodování nižší soutěže AHL?

Článek

Zranění pravého ramene si Pálffy přivodil během prodloužení čtvrtečního utkání proti Anaheimu (4:4), když utrpěl tvrdý náraz na led po střetu s obráncem Simpsonem. Operován by měl být v pondělí týmem doktora Ronalda Kvitnea v Los Angeles.

Pálffy byl v šoku

Zranění je prý natolik vážné, že se Pálffy už v letošní sezóně NHL na ledě neobjeví. "Už se nevrátí, taková je realita," potvrdil nepříjemnou zprávu trenér Los Angeles Andy Murray. Pálffy v dosavadních 35 zápasech nasbíral 41 bodů (16+25) a s přehledem vedl produktivitu týmu.

"Byl jsem trochu v šoku," popsal Pálffy situaci, kdy se dozvěděl, že rehabilitace po operaci mu bude trvat čtyři až pět měsíců. "Po dopadu na led jsem cítil v rameni bolest, a když se mi na to v kabině podíval náš doktor, bylo jasné, že je tu problém."

Deset zápasů bez vítězství

Zranění Pálffyho přišlo pro Los Angeles v nejméně vhodnou dobu. Tým už deset zápasů v řadě nevyhrál, připsal si body jen za šest nerozhodných výsledků. Takovou sérii bez vítězství Kings zažili naposledy v sezóně 1981/82.

Deník Los Angeles Times pojmenoval současný stav Los Angeles Kings trefně: obrana bojuje sama se sebou, brankáři jsou nevyrovnaní a už tak zdecimovaný útok přišel o svého nejlepšího střelce. V posledních pěti utkáních vstřelili Králové všehovšudy devět branek.

Dostane šanci Rosa? Asi ne

Pálffyho produktivita teď bude Králům chybět, navíc jsou stále na marodce i Adam Deadmarsh a Jason Allison. Klub už se ale nechal slyšet, že kádr posílí o nového útočníka. Že by konečně dostal šanci Pavel Rosa, kterého Kings hned na začátku sezóny šoupli na farmu v Manchesteru? Rosa totiž momentálně vede bodování nižší soutěže AHL a byl nominován do základní sestavy Utkání hvězd ligy.

Jenže k výkonům českého útočníka jsou v Los Angeles stále slepí a hlušší a ani tentokrát o jeho povolání do prvního týmu nepadlo ani slovo. "Myslím, že Andy Murray i Dave Taylor (generální manažer) dělají dobře svou práci a udělají to, co bude pro tým dobré," prohlásil jen prezident klubu Tim Leiweke.

Reklama

Související témata: