Hlavní obsah

Šlégr opouští milovaný Vancouver, míří do Bostonu

VANCOUVER

Hokejový Boston na přelomu roku výsledkově strádal a vedení se proto rozhodlo oživit tým několika změnami. Bruins sáhli do Vancouveru, defenzívu má vyztužit český zadák Jiří Šlégr. "Měl by nám pomoci, zejména v přesilovkách," slibují si v Bostonu ústy generálního manažera Mika O'Connella. Samotný hráč má již ze šesté změny klubu rozporuplné pocity.

Foto: PRÁVO

Jiří Šlégr (vpravo) mění dres. Na snímku s reprezentačním kolegou Martinem Ručinským.

Článek

"Jsem šťastný, že odcházím do klubu, který mě chtěl. Ovšem nejsem rád, že musím opustit Vancouver. Miluji to tady," řekl v sobotu Šlégr. Dvaatřicetiletý hráč letos oblékl dres Canucks v šestnácti utkáních, v nichž se dvakrát trefil do černého a přidal pět asistencí. Vancouver získá za Šlégra v budoucnosti dosud neurčenou náhradu.

Nedostával prostor

S Vancouverem, kde v roce 1994 zahájil zámořskou kariéru, se dohodl na počátku loňského září, loni hrál v ruském Omsku. Jenže příliš nenastupoval, zpočátku alternoval s Bryanem Allenem jako šestý bek, pak kouč Marc Crawford dával více prostoru právě Šlégrovu konkurentovi.

Přesto Šlégr nepožádal o výměnu. "Vím, že nemá smysl, abych tady zůstával," přiznal ale nyní. "Když jsem do Vancouveru přišel, myslel jsem, že budu jistě hrát, ale nestalo se tak. Ale když jsem hrál, vydal jsem ze sebe to nejlepší," rozloučil se s milovaným kanadským městem.

Šestý klub

Šlégr již v zámoří oblékal dresy Edmontonu, Pittsburghu, Atlanty a Detroitu, s nímž předloni získal Stanley Cup. Pak se vrátil do Evropy, vyjma Omsku působil i v kádru mateřského Litvínova.

V kádru Bostonu se olympijský vítěz z Nagana potká s krajany Michalem Groškem, Zdeňkem Kutlákem a Ivanem Humlem. Boston je čtvrtý v Severovýchodní divizi pět bodů za vedoucím Torontem.

Reklama

Související témata: