Hlavní obsah

Šokovaný Kuba si zahraje s hvězdami NHL

NEW YORK

Ve své šesté sezóně v NHL si český obránce Filip Kuba poprvé zahraje prestižní Utkání hvězd, které se uskuteční v neděli 8. února v St. Paulu v Minnesotě. Kuba hájí barvy místního klubu Wild a spolu s ním bude výběr Západní konference hájit ze spoluhráčů už jen brankář Dwayne Roloson. Sedmadvacetiletý Kuba se stal největším překvapením nominace.

Foto: www.neutralzonehockey.com

Filip Kuba (vlevo) si poprvé zahraje Utkání hvězd NHL

Článek

Když byl Kuba na začátku sezóny zařazen do přehledu hráčů, kterým je možné dát svůj hlas pro Utkání hvězd, potěšilo ho to. "Jsem rád, že bylo moje jméno zařazeno na hlasovací listinu," prohlásil tehdy lakonicky. To bylo všechno, nic víc nic míň. Víc se tím nezaobíral.

Včera ale byly zveřejněny soupisky hráčů, kteří v nominaci na prestižní zápas dostali nejvíce hlasů a mezi nimi se objevilo i jméno českého zadáka. "Byl to pro mě šok. Jsem z toho pořádně vyjukaný," prohlásil Kuba, když se o výsledku dozvěděl. Ve výčtu 42 hráčů All-star byl  jednoznačně největším překvapením nominace.

Obranná činnost Kuby dost pokulhává

Kuba byl vybrán mezi šest nejlepších obránců Západní konference a fanoušci mu dali přednost i před takovými hráči jako Mathieu Schneider, Chris Chelios nebo Sergej Zubov. V Minnesotě si jej ale velmi považují, hraje pravidelně kolem 25 minut za zápas. Svými statistikami však mezi obránci NHL nijak nevyčnívá, v dosavadních 49 utkáních nasbíral 17 bodů za pět branek a dvanáct asistencí.

Nelichotivou bilanci má pak ve statistice plus minus, kde září cifra -9. To jej řadí až někam do třetí stovky v kategorii obránců. "Je pravdou, že Kuba nemá tak dobrý rok, jako měl loni," přisvědčil generální manažer Minnesoty Doug Risebrough. "Spíš si myslím, že nejvíce ceněna je jeho přizpůsobivost a ochota obětovat se pro tým, čímž jde v naší organizaci ostatním příkladem."

Rozhoduje popularita u fanoušků

"Pro náš klub i město je skvělé, že v zápase nastoupí dva hráči Wild," tvrdí trenér Jacques Lemaire. "A právě to, že se hraje v Minnesotě, mohlo naše fanoušky vyburcovat k velké aktivitě k hlasování ve prospěch dvou našich hráčů," uznal Lemaire, že v hlasování pro Utkání hvězd nehrají roli jen výkony na ledě.

Reklama

Související témata: