Hlavní obsah

Jágrův otec: Přestup může Jardovi jen prospět

PRAHA

Je to změna k lepšímu - tak hodnotí přestup českého hokejisty Jaromíra Jágra z Washingtonu do New Yorku Rangers jeho otec. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který získal na začátku devadesátých let v dresu Pittsburghu, změnil své působiště v NHL v pátek po dlouhých spekulacích.

Foto: PRÁVO

Jaromír Jágr

Článek

"Může mu to jen prospět," soudí Jaromír Jágr starší. Washington mají brzy opustit další opory, takže tým stěží vylepší své dosavadní postavení na dně Jihovýchodní divize. Gólman Olaf Kölzig prý poputuje do Colorada, Rus Sergej Gončar možná zamíří také do Rangers, Slovák Peter Bondra do Ottawy a v souvislosti s Robertem Langem se mluví o Detroitu.

"Jarda se k přestupu zatím moc nevyjadřuje. Bere to jako hotovou věc, kterou nemohl nijak ovlivnit," dodal Jágrův otec.

Přestup zaměstná paní Jágrovou, která bude řešit problémy s bydlením. "V Americe nemůžete čekat, že by někdo dostal dva dny volna, aby si tohle zařídil jako u nás. Jarda se do Washingotnu již nevrátí," uvedl Marian Jelínek, hráčův osobní trenér. Jágr bude v New Yorku ze začátku bydlet na hotelu. Vzhledem k tomu, že nový klub převzal jeho smlouvu až do roku 2008, nové bydlení si bude muset brzy najít.

Lenerovi se Jágrova účast na MS vzdálila

Reprezentační trenér Slavomír Lener jako jeden z mála neměl z přestupu moc velkou radost. Kvůli bídným výsledkům Capitals byl Jágr vážným kandidátem startu na blížícím se mistrovství světa v Praze a Ostravě. "Z pozice téměř jistého hráče se dostal mezi hokejisty s otazníkem. Nyní budeme muset čekat, zda Rangers postoupí do play off, nebo jak si povedou v prvním kole," přiznal Lener.

Stejně jako další si však myslí, že po herní stránce by Jágrovi mohl přestup pomoci. "I ve Washingtonu se mu ale poté, co dostali rozum a nechali ho hrát s Robertem Langem, začalo dařit," podotkl reprezentační kouč. Pokud se Jágr bez problémů adaptuje v novém týmu, měl by sbírat body i v Rangers. "Vždy je důležité, aby hráč působil v dobrém týmu a New York je o stupínek výše. Individuální úspěchy jsou důležité, ale pokud se daří i mužstvu, je spokojenost větší," řekl Lener.

Škoda roztržení tandemu Lang, Jágr

Jágrův přestup nijak nenaruší Lenerovu plánovanou inspekční cestu, na kterou by měl vyrazit po únorových Švédských hrách. "Rangers mám v plánu snad i dvakrát," přiznal. V souvislosti s avizovaným pokračujícím výprodejem opor Washingtonu však možná vyřadí ze svého programu zápas Capitals. "Pokud tam nebude ani Lang, tak to nemá cenu. Ke změnám ale může dojít i bez toho, uvidíme, co se bude v NHL dít," dodal Lener.

Jágrův někdejší spoluhráč ve Washingtonu František Kučera poukázal i na možná negativa přestupu. "V současnosti se Jaromírovi ve dvojici s Robertem Langem dařilo a prožíval příjemné období. Trejd by proto asi uvítal spíše v letním období," soudil bek pražské Slavie. Společně působili v americké metropoli v Jágrových začátcích v týmu Capitals, neboť Kučera byl součástí tehdejší výměny z Pittsburghu. "Od začátku se od něj hodně čekalo a týmu se přitom z různých důvodů nedařilo," zmínil Kučera již nevydařený Jágrův vstup do washingtonského angažmá.

Reklama

Související témata: