Hlavní obsah

Začátek nebyl takový, jaký bych si přál, řekl Jágr

NEW YORK/PRAHA

Jaromír Jágr doufá, že jeho stěhování poslední výměnou do New York Rangers končí a už ve své kariéře neoblékne dres jiného klubu. Uvedl to v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Jak jste se dozvěděl o tom, že vás Washington vyměnil do New Yorku?

V pátek odpoledne před utkáním Capitals na Floridě zavolal manažer Glen Sather, že dořešil všechny věci kolem mé výměny a že mám objednanou letenku do Ottawy, ať spěchám, abych stihl sobotní zápas.

Nezdá se, že by vás blesková změna dresu překvapila?

Věděl jsem, že můj přestup do New Yorku je na spadnutí a nebylo snadné se soustředit. Tušil jsem, že to může přijít každou hodinou. Ddokonce jsem měl na Floridě odděleně zabalené hokejky i výstroj. Nemohu ale tvrdit, že by se mi ulevilo, vzal jsem to jako fakt.

Jak se ohlížíte za téměř tříletým působením ve Washingtonu?

Už je pozdě se dívat zpátky. Přicházel jsem tam s ohromným odhodláním, ale prostě to nefungovalo. Asi jsem některé lidí zklamal, ale skutečně jsem dělal, co jsem mohl, ani na výměnu jsem nijak netlačil.

Během téměř čtrnácti let v zámoří jste teprve podruhé změnil dres, s jakými pocity?

Strach z nového angažmá nemám, ale jsem dost nervózní. Chci se v Rangers ukázat v co nejlepším světle. Všechny spekulace o mém odchodu z Washingtonu mě dávali dohromady s Rangers. Nikdy jsem na jiné týmy nemyslel. Věřím, že dokážu hrát dobře, ale nedokáži odhadnout jak dlouho bude trvat, než se sehrajeme a v Rangers se usadím.

Proč vaše první utkání skončilo fiaskem?

Sám nevím, prostě jsme se nechytili. Rozhodně to nebyl začátek, jak bych přál. Určitě není nic krásného prohrát v prvním utkání s novým týmem takovým debaklem, ale snad je to nejhorší za mnou, z porážky se poučíme a nastartujeme obrat k lepšímu.

Co si slibujete od působení v Rangers?

Chci klubu pomoci do play-off a doufám, že je to poslední dres, v němž se v NHL představuji. Jsem konzervativní typ, který nemá moc rád změny. Washington už mě ale nechtěl, proto jsem rád, že jsem někde, kde o mě stojí a kde budu moci ukázat hokejovou kvalitu. Mám znovu motivaci s touhou odvádět klubu prvotřídní služby.

Reklama

Související témata: