Hlavní obsah

Jágr se prý v New Yorku cítí super

PRAHA

Jaromír Jágr je prý z přestupu do New York Rangers nadšený a pochvaluje si atmosféru v mužstvu a přijetí od svých nových spoluhráčů. Tvrdí to alespoň Jágrův přítel a spolupracovník Luboš Rys, jenž se stará o mimohokejové záležitosti české hvězdy. Rys je s Jágrem téměř v denním kontaktu a s jeho pocity z přestupu se podělil v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

"Prožíval to dobře, byl ohromně spokojený," tvrdí o prvních reakcích Jágra na jeho výměnu do New Yorku Rys. "Byl nadšený z úžasného zázemí klubu a z nových hvězdných spoluhráčů. Navíc si moc pochvaloval, že jej v klubu skvěle přijali. Spoluhráči jej brali, jako by tam s nimi byl snad odjakživa," nešetřil superlativy Rys.

Tragický zápas v Ottawě, kde Rangers prohráli vysoko 1:9, prý Jágra už netíží. "Zápas se už po několika gólech vlastně jen dohrával, navíc za Rangers chytali náhradní gólmani. Jaromír si samotnou hru pochvaloval a líbila se mu spolupráce s Petrem Nedvědem," vykládal Rys. "Věřím tomu, že v dalším zápase podá supervýkon a nasbírá tak čtyři body za dva góly a dvě přihrávky," nešetřil vírou v Jágrovy schopnosti.

Zatím na hotelu, kupovat dům nemá cenu 

Přestože Jágr změnil klub, stěhovat se zatím nehodlá. "Není jisté, jak to bude příští rok. Hrozí přece stávka, takže je zbytečné zatím uvažovat o koupi nějakého domu," vysvětluje Rys. Česká hokejová star tak zatím obývá dvoupokojové apartmá v hotelu a k dispozici má jen nejnutnější věci, které mu ještě ve Washingtonu sbalila maminka Anna.

První setkání s fanoušky

Jaromír Jágr se už představil fanouškům New York Rangers, i když to nebylo v utkání NHL. Nová posila klubu vstoupila na led Madison Square Garden při nedělním dobročinném zápase mezi hokejisty a celebritami. Fanoušci jej přivítali bouřlivými ovacemi.

Většina ostatních hráčů takové štěstí neměla, příznivci klubu jim ostudnou prohru v Ottawě nezapomněli a neodpustili si bučení jako výraz nespokojenosti. "Jaromíra ale přivítali skvěle," vyprávěl Rys. Charitativnímu zápasu předcházely individuální soutěže ve stylu Utkání hvězd a Jágr vyhrál soutěž o nejtvrdší střelu, přístroje mu naměřili přes 96 mil za hodinu.

"Jaromír je rád, že v takovém mužstvu plném hvězd na něm už snad nebude ležet tolik zodpovědnosti," uzavřel blízký Jágrův přítel vyprávění o pocitech české hvězdy v novém působišti. V zámoří byl Rys za Jágrem naposledy v prosinci, na další návštěvu se chystá v únoru.

Reklama