Hlavní obsah

Jágr udělal skvělý dojem

Hokejovému klubu New York Rangers přinesla investice do příchodu Jaromíra Jágra z Washingtonu první ovoce. Český útočník byl hlavní postavou týmu při vítězství na domácím ledě nad Floridou 5:2, když jeden gól dal a na další dva přihrál. Debut v Madison Square Garden mu tedy vyšel parádně, výprask z prvního zápasu v Ottawě je proto odpuštěn.

Článek

"Po té porážce 1:9 v Ottawě, byl pro mne dnešní zápas velkou útěchou," řekl po utkání s Floridou Jágr, jenž ve třetí třetině vstřelil svůj první gól v dresu Rangers. Třiatřicet sekund po začátku závěrečné části dorazil bekhendem do sítě střelu Lindrose a zvýšil na 3:1 pro domácí.  Jágr byl tentokrát zařazen do první řady s Ericem Lindrosem a Martinem Ručinským a všem to náramně klapalo.

Po zápase byl Jágr vyhlášen největší hvězdou zápasu a fanoušci v Madison Square Garden mu připravili mohutné ovace. "Musím říct, že ačkoliv mám za sebou třináct sezón v NHL, před svým prvním zápasem v New Yorku v dresu Rangers jsem byl pěkně nervózní a trochu vyplašený," přiznal český útočník.

Ještě před zápasem došlo ke schůzce generálního manažera a trenéra v jedné osobě Glena Sathera se šéfem klubu Jamesem Dolanem, který mu vyjádřil podporu. To pak deklaroval i veřejně: "Glen zůstane generálním manažerem i trenérem do konce sezóny, vedení za ním pevně stojí. Teď není čas dělat změny," dodal.

"Nesouhlasím s řečmi, že náš tým prohrává kvůli Glenovi. Já mu věřím, protože je to rozený vůdce. A spoléhám na něj, že Rangers dovede ke šťastnému konci v letošní sezóně. Neodstřelím Glena Sathera!", prohlásil bojovně Dolan.

Reklama