Hlavní obsah

Heatley si poprvé od tragédie zahraje v NHL

ATLANTA

Téměř čtyři měsíce od osudové nehody, během níž zahynul kamarád a spoluhráč Dan Snyder, se vrátí hokejový útočník Atlanty Dany Heatley do hry. Mladý forvard trénuje deset dnů a cítí, že návrat je správným krokem. "Koleno je v pořádku. Je to dlouho, co jsem nehrál. Uvidíme, jak to půjde," řekl před středečním domácím kláním se St.Louis.

Foto: ČTK

Dany Heatley (vlevo) nehodu přežil, kamarád a spoluhráč Dan Snyder bohužel ne.

Článek

Atlanta potřebuje návrat své hvězdy jako sůl. Thrashers vyhráli jen dvě z posledních čtrnácti utkání a padají z výšin Jihovýchodní divize. Navíc tým kosí marodka, devět dalších hráčů je zraněno.

Útočník oznámil svůj návrat na ranním tréninku. Odpověděl také na otázku, jaké čeká přijetí od fanoušků. "Očekávám, že se zachovají stejně jako dosud. Plně mě podporovali a bylo neuvěřitelné, jak se k celé tragédii postavili. Byli mou velkou pomocí v těchto těžkých časech. Pomohli mi to překonat," řekl Heatley.

Ačkoli se vrací poměrně brzy, vytížení jej čeká velké. "Není to hráč na pár minut. Potřebujeme ho, bude hrát normálně," prohlásil generální manažer Don Waddell. Kouč Bob Hartley se na věc dívá podobně, je však opatrnější: "Uvidíme, jak to bude vypadat na ledě během zápasu."

Zářijová nehoda

Heatley havaroval 29. září, se svým černým ferrari narazil téměř 130kilometrovou rychlostí do betonového sloupu. Náraz vymrštil Snydera z vozu, obránce Atlanty byl pak hospitalizován s vážnými zraněními hlavy a páteře. Po šesti dnech v komatu zraněním podlehl.

Heatley si při nehodě přetrhl vazy v koleni, zlomil čelist, poranil rameno a utrpěl řadu dalších drobných poranění. Dva dny po kamarádově smrti se podrobil operaci kolena. Heatley řídil pod vlivem alkoholu, ale jeho hladina nepřesahovala povolenou hranici. Navíc mu Snyderovi rodiče veřejně odpustili. Ačkoliv vyšetřování neskončilo, měl by být posuzován jen jako nehoda.

Reklama

Související témata: