Hlavní obsah

Jágr a Lindros - souhra na první pohled

NEW YORK

Hokejový centr newyorských Rangers Eric Lindros možná našel to správné pravé křídlo. Kanadský obr si už v dresu Jezdců zahrál s řadou křídelních útočníků. Nastupoval například s ruskými techniky Pavlem Burem a Alexejem Kovaljovem, hráli vedle něj i bourači Matthew Barnaby či Chris Simon. Ale nyní možná doba hledání skončila - přišel Jaromír Jágr.

Článek

V pondělním utkání s Floridou, které Rangers vyhráli 5:2, si Jágr s Lindrosem báječně rozuměli, píše se v komentáři deníku The Star-Ledger. A pozadu nezůstávalo ani druhé české křídlo Martin Ručinský. Klapalo to mezi nimi okamžitě, nepotřebovali si na sebe dlouho zvykat.

"Je to skvělý hráč s dobrou koncovkou. Chlapík, který miluje střílení branek. A navíc si ho řada obránců hlídá, vytváří tak prostor pro Ručinského a pro mne," vidí Lindros ve složení nové formace Jezdců velkou příležitost.

Také Jágr, autor gólu a dvou finálních přihrávek, si po utkání spolupráci s Lindrosem pochvaloval. "Eric mi to udělal mnohem lehčí. Umí se natlačit před branku, nebojí se soubojů v rohu hřiště, stejně jako já. Mé hře jeho přítomnost na ledě prospěla. Odvedl velmi dobrou práci," zasypal kladenský odchovanec spoluhráče lichotkami.

Původní myšlenka nevyšla

Původním záměrem Rangers bylo znovuobnovení spojení Jágr-Petr Nedvěd. Oba spolu před lety zářili v barvách Pittsburghu. Nová akvizice z Washingtonu proto v prvním utkání nastoupila po Nedvědově boku. Jenže drtivá porážka v Ottawě 1:9 přiměla kouče Glena Sathera plán přehodnotit. Jednou z uvažovaných možností bylo spojit oba Čechy jiným centrem - Lindrosem.

Nakonec se ale Sather rozhodl jinak. Nedvěda ponechal ve středu jiného útoku a Jágra přesunul k Lindrosovi. Tento tah zvýšil útočnou sílu týmu. Otázkou ale je, zda nová trojka zůstane pohromadě delší dobu, píše Star-Ledger.

Lindros by to uvítal. Rád tráví se svými parťáky více času při trénincích, dokonce s nimi často rozebírá společnou strategii. Chce svým křídlům porozumět a najít cestu k nejlepší možné spolupráci. "Je to jednoduché. Sehranost je otázkou času. Čím více ho spolu trávíte, tím lépe si rozumíte. Je třeba najít a využít předností a nepodcenit slabiny, které máme," uzavřel kanadský centr.

Zda jim to bude klapat i dnes, o tom se mohou přesvědčit diváci v New Yorku. Právě Washington totiž poslal zlomyslný los NHL proti Jágrově novému celku.

Reklama

Související témata: