Hlavní obsah

Spoluhráči kritizují, že Hejduk není v All-star

DENVER

Podruhé v řadě se český útočník Milan Hejduk nedočkal nominace do Utkání hvězd. U zámořských fanoušků nezabrala pověst nejlepšího střelce loňské sezóny ani skvělá produktivita v té probíhající. Jeho hvězdní spoluhráči z Colorada Avalanche však takové opomíjení nechápají a veřejně se Hejduka zastávají v amerických médiích.

Článek

"Nemohu uvěřit tomu, že Hejduk chybí v nominaci na Utkání hvězd," zlobí se další ostrostřelec Colorada Teemu Selänne. "To je snad vtip. Je neuvěřitelné, že jeden z nejtalentovanějších hokejistů současnosti při takové akci bude chybět," kroutil hlavou finský útočník.

Nad Hejdukovou absencí kroutí hlavou i další spoluhráč Alex Tanguay. "Už několik let předvádí skvělé výkony. Jeho šikovné ruce nám už rozhodly spoustu utkání." Pozadu nezůstal ani první centr týmu Peter Forsberg: "Má skvělé ruce a je vždy odhodlán se pro tým obětovat," vyzdvihl Hejdukovy schopnosti. "Pro náš tým je nepostradatelný," dodal.

Ani spousta bodů nepomohla

V dosavadních padesáti zápasech nasbíral Hejduk 48 bodů za 24 branek a stejný počet asistencí. Drží se v elitní desítce bodování soutěže, v sezóně vyšel bodově naprázdno jen v sedmnácti případech. Jen za poslední týden zaznamenal ve čtyřech zápasech tři branky a pět asistencí a poprávu byl vyhlášen nejlepším ofenzivním hráčem týdne v NHL.

"Je dobré, když nemáte dlouhou pauzu bez vstřelené branky. Pak jste z toho frustrovaný a vaše sebedůvěra klesá," přiznává Hejduk spokojenost se svou dosavadní produktivitou. Z toho, že se nezúčastní Utkání hvězd, nijak zvlášť netruchlí. Alespoň totiž bude mít víc času na svá nedávno narozená dvojčata.

Alespoň si užije dvojčata

"Ten pocit, když přijdu po zápase domů a shledám se s nimi, je neopakovatelný. Je to opravdu úžasné," rozplývá se český střelec. Dva syny porodila manželka Zlatuše 3. ledna a Hejduk si její starostlivost nemůže vynachválit. "Stará se o ně celé noci. Prakticky je ani neslyším, takže mě nebudí. Je to od ní moc hezké."

Reklama