Hlavní obsah

Lindros utrpěl osmý otřes mozku

NEW YORK

Fanouškům New York Rangers během středečního zápasu s Washigtonem pořádně zatrnulo. Jedna z největších hvězd týmu, Eric Lindros, totiž nenastoupil ke třetí třetině utkání s podezřením na další otřes mozku. U třicetiletého hokejisty přitom lékaři už v minulosti stejnou diagnózu určili sedmkrát. Kariéra hráče s číslem 88 je tak vážně ohrožena.

Foto: The Cincinneti Enquierer

Eric Lindros

Článek

Inkriminovaný moment se odehrál ve druhé třetině, kdy Lindros přímo před střídačkou Rangers inkasoval u hrazení tvrdý náraz od obránce Washingtonu Jasona Doiga a skácel se k zemi. "Měl skloněnou hlavu, ale byl to čistý střet. Hráči v lize vědí, že nehraju sprostě. Hráče jako je Lindros velmi respektuji. Sám jsem mu řekl, že jsem neměl v úmyslu ho zranit," ospravedlňoval se Doig.

Lindros se však po chvilce zvedl, odjel na střídačku a při dalším střídání měl ještě dost energie na odplatu. Ihned  po vhazování shodil rukavice i hokejku a vyzval Doiga na souboj. Po krátké tahanici pak se svým soupeřem smýkl na led. Oba dostali tresty za rvačku, Lindros se však po návratu na střídačku necítil dobře a do třetí části hry se už nevrátil.

Jasno bude snad zítra

Ztráta Lindrose nemohla přijít v nejnevhodnější dobu. Rangers nyní potřebují sbírat body k postupu do play off, navíc si obrovitý centr začal náramně herně rozumět s Jaromírem Jágrem, který do klubu přestoupil minulý týden. "Přijít o hráče jeho kalibru by pro nás bylo nenahraditelnou ztrátou," řekl kapitán Rangers Mark Messier.

"Když se vrátil z trestné lavice na střídačku, stěžoval si, že vidí jen samé hvězdičky a záblesky," řekl novinářům trenér Glen Sather, jenž ihned konzultoval Lindrosův stav po telefonu se specialistou na otřesy mozku. "Jak vážné to s Lindrosem je, teď není lehké říci. Potřebujeme alespoň 48 hodin, aby jsme věděli víc," uzavřel Sather.

Bratrův konec je varováním

Lindrosova kariéra v posledních letech je snad vydlážděna otřesy mozku a už jednou mu hrozil konec kariéry. Před čtyřmi lety po nejtěžším otřesu dokonce nemohl hrát půl roku, a obviňoval ze zanedbané péče doktory svého tehdejšího klubu z Philadelphie, že určili špatnou diagnózu.

Klub se jej pak v srpnu 2001 po několika ostrých slovních výměnách s manažerem Bobby Clarkem raději vzdal a vyměnil jej do New Yorku. Lindrosův mladší bratr Brett musel hokeje nechat už před pár lety rovněž vinou otřesů mozku.

Reklama