Hlavní obsah

Lang na MS nechce a vzhlíží k výměně

PRAHA

Český hokejista Washingtonu Robert Lang nepočítá se svým startem na mistrovství světa, které se uskuteční na přelomu dubna a května v České republice. Jeden z nejproduktivnějších hráčů letošního ročníku NHL se cítí otrávený současným děním v jeho klubu, který patří k nejhorším v soutěži, a po sezóně se chystá spíše odpočívat.

Článek

Svůj úmysl nestartovat na letošním světovém šampionátu sdělil Lang v rozhovoru pro Českou televizi. "Z téhle sezóny jsem jen otrávený, takže se mi na akci jako mistrovství světa nechce. Je mi už třiatřicet, tak bych si raději po sezóně odpočinul," prohlásil momentálně nejlepší český hráč v NHL.

Jeho rozhodnutí údajně nezvrátí ani jeho kamarád a donedávna spoluhráč Jaromír Jágr, který byl minulý týden vyměněn do New Yorku. Jágr se totiž nechal slyšet, že v případě, že jeho klub nepostoupí do play off, a on bude zdravotně fit, tak na šampionátu českou reprezentaci posílí.

Během dosavadní sezóny Lang prožívá vrcholné období své kariéry. V 52 zápasech nasbíral 61 bodů a v kanadském bodování soutěže je na druhém místě. Po Jágrově výměně do Rangers jej však nyní pronásledují jiné myšlenky než hokej. Odchodem Jágra totiž Washington odstartoval výprodej velkých a drahých hvězd týmu, kam Lang bezesporu patří.

Langův odchod se tak dá očekávat každým dnem, protože Washington už ambice na úspěch v letošní sezóně prakticky vzdal a nyní se bude spíše soustředit na vybudování nového týmu pro příští ročník. Vzhledem k tomu se ani Lang odchodu nebrání a přiznal, že výměnu by jen uvítal. Zájem o jeho služby má údajně Detroit a není vyloučeno ani to, že se znovu sejde s Jágrem v Rangers. To ostatně nevyloučil ani Ivan Hlinka, jenž zastupuje Langovy zájmy v zámoří.

Reklama

Související témata: