Hlavní obsah

Sedm zk***ených hráčů! Nepochopitelný zářez, který pomohl české hvězdě, budí v NHL vášně

Zuřil, rozhazoval rukama a vzteky pokřikoval po rozhodčích. Prostě byl pořádně vytočený a nikdo se kouči NY Islanders Barrymu Trotzovi nemohl divit. Druhé utkání semifinále play off NHL mezi domácí Tampou Bay a Ostrovany totiž výrazně ovlivnilo pochybení sudích ze 34. minuty, které vedlo ke gólu Ondřeje Paláta na 2:1 pro Blesky.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Kouč NY Islanders Barry Trotz.

Článek
Fotogalerie

V jednu chvíli totiž měla Tampa na ledě hned sedm hráčů, v době dosažení gólu šest. Čároví arbitři si ale přestupku proti pravidlům nepochopitelně nevšimli, takže trefa platila a Palát se tak mohl radovat z ukončení osmizápasové šňůry bez vstřelené branky.

„Sedm zk***ených hráčů. Na ledě bylo sedm hráčů. Při tom zk***eném gólu. Je to tam vidět," řval Trotz na střídačce poté, co si prohlédl opakovaný záznam inkriminovaného momentu.

Tampa už si náskok pohlídala, i díky trefě českého obránce Jana Rutty nakonec vyhrála 4:2 a srovnala stav série na 1:1 na zápasy. Trotzem však cloumal vztek i na pozápasové tiskové konferenci.

Palátův gól prostě nemohl překousnout. „Druhý gól nás celkem poškodil. Vy víte, že tam měli na ledě příliš mnoho hráčů. Jsem z toho rozčarovaný," čertil se osmapadesátiletý kouč, jenž před třemi lety dovedl Washington k zisku Stanleyova poháru.

Reklama

Související témata: