Hlavní obsah

'Vijágra' na střeleckou impotenci Rangers nezabrala

Pět utkání v dresu newyorských Jezdců má za sebou útočník Jaromír Jágr. Během prvního týdne česká medicína nezabrala. Rangers s Jágrem v sestavě skórovali jen devětkrát, z toho pětkrát v jediném vítězném utkání s Floridou. "Je frustrující, že zatím nejsem schopen týmu pomoci v ofenzívě," sypal si Jágr po sobotní prohře s Buffalem popel na hlavu.

Článek

Rangers byli Jágrovým vysněným týmem. "Miluji to tady. Skvělý tým, skvělí spoluhráči," neskrýval po trejdu nadšení. Přesto v městě, které si okamžitě zamiloval, neprožívá zrovna start z říše snů. A až dětinské nadšení ze stěhování se možná vytrácí. "Chci uspět, chci střílet více branek, ale nejde to," citoval hráče deník The Star-Ledger.

Ovšem Jágr nemá na adaptaci příliš klidu. Rangers tlačí čas, již posedmé v řadě mohou propásnout play-off a každé utkání je životně důležité. Navíc se vedle kladenského odchovance střídají centři jako na běžícím pásu, Jágr už vyzkoušel čtyři, poznamenává zámořský list. V takové situaci se česká hvězda těžko může pohodlně prosazovat.

"Nemyslím, že lituje. Vždyť odehrál jen pět utkání," řekl Jágrův nejbližší kamarád v dresu Jezdců Petr Nedvěd. "Samozřejmě, že je rozčarovaný. Čekalo se od něj, že bude tahounem a my vyhráli jen jednou. Ale přesto je třeba poznamenat, že vytváří spoustu šancí. Naneštěstí, my je neproměňujeme," zakončil Nedvěd.

Reklama

Související témata: