Hlavní obsah

Ottawa přišla o Bonka, má zlomenou nohu

OTTAWA

Český hokejista Radek Bonk odnesl obětavý zákrok ve středečním utkání NHL proti St. Louis zlomeninou nohy. Osmadvacetiletý útočník Ottawy se tak bude muset podrobit léčení od čtyř do šesti týdnů. Senátoři tak přišli o jednu z největších opor týmu a musí teď řešit, kým českého centra nahradí.

Foto: ČTK

Radek Bonk

Článek

V Ottawě si nejprve mysleli, že půjde jen o zlomený prst, ale vyšetření potvrdilo frakturu kosti v pravé noze. Ke zlomenině došlo ve druhé třetině středečního utkání NHL proti St. Louis, kdy Bonk při oslabení padal do střely jednoho z hráčů soupeře. Sám Bonk je z celé situace rozmrzelý, a po shlédnutí včerejšího tréninku neměl chuť bavit se s novináři.

Ztráta Bonka je pro Ottawu velkou ránou, český centr je jednou z klíčových postav týmu a nahradit jej nebude jednoduché. Trenéři zatím uvažují, že jeho místo mezi Mariánem Hossou a Joshem Langfeldem by měl převzít Bryan Smolinski, při přesilových hrách jej zastoupí Todd White. "Asi to bude jedna z variant. Radka ale nahradit nelze, budu se jen pokoušet co nejlépe hrát svou hru," vyjádřil uznání směrem k Bonkovi Smolinski.

Spíše ale půjde jen o dočasné řešení, generální manažer klubu Jacques Martin bude nejspíše hledat náhradu. "Patří mezi naše nejlepší střední útočníky, takže asi bude muset někdo přijít," přiklání se k této variantě i Bonkův slovenský spoluhráč Hossa. "Pro klub je to velká ztráta." Zatím byl z farmy v Binghamtonu povolán do prvního týmu centr Chris Kelly.

Bonk v letošní sezóně odehrál 53 utkání s bilancí 12 branek a 26 asistencí. Na ledě trávil v průměru kolem osmnácti minut za zápas, větší vytíženost měli mezi útočníky Ottawy jen Hossa a Daniel Alfredsson. Ottawa už má dlouhodobě na marodce útočníky Mikea Fishera (zraněný loket), Václava Varaďu (koleno) či obránce Antona Volčenkova (rameno).

Reklama

Související témata: